Top zákrok Hudáčeka po tom, ako vychytal Škoviru

Opora, brankár Július Hudáček v sobotu svoj tím podržal.
Opora, brankár Július Hudáček v sobotu svoj tím podržal. (Autor: riso)
Sportnet|22. mar 2010 o 00:00

V piatok inkasoval už v prvej tretine štyri góly, v sobotu bol košický brankár Július Hudáček takmer nepriestrelný.

Titul Mr. Zero mu v 57. minúte zobral Marcel Haščák. Napriek tomu bol "Hudy" oporou mužstva, ktoré vedie v sérii s Popradom na zápasy 3:1.

POPRAD. Štvrťfinálová partia medzi hokejistami Košíc a Popradu je aj o brankároch. Skúsený Miroslav Šimonovič mal navrch v treťom meraní síl, vo štvrtom, pri víťazstve 5:1 bol na výslní 21-ročný Július Hudáček. V 16. minúte viedli Košičania 1:0, Poprad hral v početnej výhode a Julo sa blysol zákrokom, ktorý patrí do kategórie top. Vychytal osamoteného Miroslava Škoviru. Ten mal pred sebou odkrytú časť bránky a ležiaceho gólmana.

Dal do toho všetko

"Som v bránke na to, aby som chalanom pomohol v kritických momentoch. Myslím, že teraz sa mi to podarilo. Mužstvo mi to potom vrátilo, hralo dobre smerom dozadu, od polovice zápasu som už naozaj nemal veľa roboty, boli to skôr propagačné strely," rozhovoril sa po stretnutí Július Hudáček. Keď v jeho lapačke uviazla Škovirova strela, osvedčil reflex a predvídavosť. "Najskôr som vyrážal strelu, nasledovala koncovka Škoviru. Viete, v piatok si zo mňa Popradčania urobili v prvej tretine trhací kalendár, veľmi som chcel mužstvo podržať, do toho zákroku som dal všetko. Bolo to aj o tom, odhadnúť, kam asi Škovira zakončí. Lapačku som sa snažil dať čo najbližšie k hokejke," vrátil sa Julo k jednému zo zlomových momentov.

Šeda hasil Julovu chybu

Jeho postreh potom Popradčania otestovali ešte niekoľko ráz. "Po našom druhom góle mal dobrú príležitosť Mašlonka, chytil som to do lapačky. A za stavu 3:0 pre nás mohol skórovať Haščák. Dôležité bolo neinkasovať do konca druhej tretiny. Stav 3:1 je totiž zradný. Stačí potom jeden gól a všetko sa razom mení."

Čisté konto si nakoniec neudržal. Poprad využil presilovku zásluhou Haščáka. "Ten gól som si dal sám. Vylúčenie Šedu som zavinil ja zlým vyhodením puku. Michal len hasil moju chybu, keď som si nevšimol, že naši išli striedať. Ten puk som mal radšej chytiť, alebo prenechať Mikušovi. Škoda, potešilo by, ak by som si tú nulu udržal."

Konečne plná Steel Aréna?

Hudáček vie, že posledný krok býva najťažší, no verí, že dnes ho oceliari zvládnu. "Už nechcem ísť do Popradu. Sériu sme odhodlaní ukončiť doma s podporou našich divákov. Fans nás boli povzbudiť aj teraz v Poprade, boli skvelí, dodávali nám silu, keď bolo ťažko. Hráme pre ľudí, z nich čerpáme energiu, verím, že teraz už bude konečne v Steel Aréne plno a spoločne to dotiahneme do semifinále."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Top zákrok Hudáčeka po tom, ako vychytal Škoviru