Tomík zavelil gólom do šatne k dokonalému obratu

Dočkal sa. Róbert Tomík dal v Nitre svoj prvý gól v tejto sezóne.
Dočkal sa. Róbert Tomík dal v Nitre svoj prvý gól v tejto sezóne. (Autor: judy)
Sportnet|16. sep 2010 o 00:00

Košickým hokejistom sa v utorkovom extraligovom vystúpení pod Zoborom podaril dokonalý obrat.

V prvej tretine prehrávali na nitrianskom ľade už 0:2, no potom pálili ostrými už len oceliari a po víťazstve 4:2 si domov viezli tri cenné body.

KOŠICE. Úvod stretnutia v Nitre hokejistom HC Košice nevyšiel. Brankár Július Hudáček inkasoval dvakrát, no majstra nevydarený začiatok nerozladil.

Ešte v poslednej minúte úvodného dejstva zavelil do útoku gólom do šatne Róbert Tomík. V druhej tretine skórovali oceliari trikrát a v tretej už len kontrolovali dianie na ľade.

"Začali sme zle, trikrát hrali v oslabení, domáci sa tak dostali do tempa a vytvorili si tlak, dvakrát sme inkasovali. Dobre, že sme dali kontaktný gól ešte pred prvou prestávkou. Dosť nám pomohol, opäť sme tak boli v zápase, ten gól do šatne domácich zneistil. Po vyrovnaní v druhej tretine sme už potom až do konca hrali náš hokej," rozhovoril sa krídelník HC Róbert Tomík.

Prvý zásah v sezóne

Pre Tomíka bol presný zásah z 20. minúty prvým gólom v extraligovom ročníku 2010/2011. Útočník, ktorý patril vždy medzi produktívnych hráčov, si vydýchol.

"Pre hráča je dobré, ak sa presadí už v úvode sezóny. Skôr sa potom dostane do zápasovej pohody. Vyšla mi strela spoza obrancu, trafil som to tak, že brankár nemal šancu, puk nevidel. Gólu sa dočkal aj spoluhráč z útoku Stano Gron, dúfam teda, že teraz to našej formácii pôjde. Ak sa presadíte v koncovke, psychika je uvoľnenejšia a prejaví sa to aj na výkone," vraví skúsený hráč, ktorý nastupuje v lajne s Bartošom a Gronom.

Dnes v aréne s dvadsiatkou

Košičania sú v tabuľke na druhom mieste. Po prehre na Slovane zdolali Poprad, Žilinu aj Nitru a vo víťaznom ťažení chcú pokračovať. Dnes ich doma o 17.30 h čaká v Steel Aréne súboj s dvadsiatkou a zajtra opäť doma rozbehnutý Zvolen.

"S dvadsiatkou nás čaká stretnutie, v ktorom musíme bodovať naplno, sú to takzvané povinné body. Hlavne by sme mali dobre začať, dať nejaké góly, potom sa hrá vždy lepšie. Lebo aj tento súper vie byť nepríjemný, mladí chlapci bojujú, veľa korčuľujú, nesmú zacítiť šancu na nejaké prekvapenie," načrtáva Robo, ako by mal vyzerať dnešný duel v Steel Aréne.

V rozpätí šiestich dní odohrajú oceliari tento týždeň až štyri zápasy. Zabrať tak dostane aj kondícia. Práve preto by dnes neradi zbytočne plytvali silami.

"Zápasy s dvadsiatkou treba rozhodnúť rýchlo, mať stretnutie pod kontrolou, potom sa hrá ľahšie. Program máme nabitý. Vieme, že už v piatok k nám príde Zvolen a v nedeľu cestujeme do Martina. Dúfam, že tento týždeň budeme mať stopercentný. V hľadisku chceme mať čo najviac divákov, prilákať ich môžeme len výsledkami a dobrou hrou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomík zavelil gólom do šatne k dokonalému obratu