Tomáš Skasko: Final Four si chceme užiť

Sportnet|4. mar 2016 o 00:00

Vďaka postupu cez obhajcu z Komárna v Nitre nebude chýbať ani VK Slávia Svidník.

Počas najbližšieho víkendu privíta Nitra Final Four Slovenského pohára. Vďaka postupu cez obhajcu z Komárna v ňom nebude chýbať ani VK Slávia Svidník.

SVIDNÍK. Volejbalistom Svidníka budú robiť spoločnosť domáci Nitrania, Košice a Prešov.

Svidníčania si na finálový turnaj urobili chuť hneď na dvoch frontoch. Najskôr vyhrali v Prievidzi 3:0, čím zložili reparát za nečakanú prehru na pôde Trenčína a juniori vzápätí suverénnym spôsobom postúpili na finálový turnaj majstrovstiev SR.

Pamätné finále

Svidníčania zanechali najvýraznejšiu stopu v domácom pohári v sezónach 2012/2013 a 2013/2014. Blokár VK Slávia Svidník Tomáš Skasko ako klubová ikona pomáhal písať históriu klubu v obidvoch prípadoch.

Predovšetkým finále s Volley Teamom ponúklo výborné predstavenie s fantastickou kulisou.

„Na tento zápas si veľmi dobre spomínam aj kvôli tomu, že do Bratislavy nás prišli povzbudiť fanúšikovia na štyroch autobusoch a práve vďaka nim sa hralo v úžasnej atmosfére. Bohužiaľ, pamätám si aj ten kritický moment, keď sme v tajbrejku viedli 11:8 a napriek tomu sme prehrali,“ uviedol T. Skasko.

Šancu na reparát mal so spoluhráčmi hneď o rok pod vedením trénera Petra Kalného. Už vo Final Four v Humennom narazili hráči Slávie v semifinále na Prešov a hoci boli favoritom, dvere do finále ostali pred nimi zavreté.

„V Humennom sme vtedy vybuchli, čo nám tréner Kalný aj spočítal. Nakoniec to však padlo na úrodnú pôdu, pretože sme postúpili do extraligového finále a stali sa vicemajstrami,“ pripomenul najväčší klubový úspech Svidníka T. Skasko.

Užiť si atmosféru

V sobotu sa Svidník a Prešov stretnú v semifinále opäť.

„Prešov má momentálne dobrú fazónu a všetci vieme, že bude favoritom. Pre nás je úspech už len postup do Final Four, preto budem rád, keď si jeho atmosféru užijú najmä mladší spoluhráči, pre ktorých to určite bude nová a zaujímavá skúsenosť. Do zápasu ideme s pokorou, ale v kútiku duše verím, že by sme im mohli vrátiť prehru z Humenného. Nech to už na palubovke dopadne akokoľvek, chceme si tento súboj užiť a pozitívne sa naladiť pred play-off,“ dodal T. Skasko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomáš Skasko: Final Four si chceme užiť