Tomáš Mažár po šiestich rokoch reprezentoval

Reprezentant. T. Mažár opäť hral v reprezentačnom tričku.
Reprezentant. T. Mažár opäť hral v reprezentačnom tričku. (Autor: tasr)
Sportnet|8. jan 2013 o 00:00

Kvarteto hádzanárov Tatrana Prešov dostalo pozvánky do seniorskej reprezentácie na turnaj v Česku.

Tatran Prešov začal prípravné obdobie bez reprezentantov. Kvarteto hráčov dostalo pozvánky do seniorskej reprezentácie na turnaj v Česku. Pätica ďalších prešovských hádzanárov bojovala, žiaľ neúspešne, v kvalifikačnom turnaji o postup na svetový šampionát hráčov do 21 rokov v Michalovciach.

PREŠOV. Tréner seniorov Slovenska Peter Dávid nominoval na Novoročný pohár v Česku z Prešovčanov Antla, T. Mažára, Rábeka a Guzyho.

Ivan Pompoš, tréner SR 21 a šéftréner mládeže v Tatrane Prešov povolal do Michaloviec zo svojich zverencov Vernarského, Michnievicza, Páleša, L. Urbana a Šterbinského. Reprezentačné povinnosti vo Francúzsku mal s tímom rodného Lotyšska aj Kristopans.

Oddnes by sa pod taktovkou nového trénera Romana Lamača malo pripravovať kompletné mužstvo prešovského Tatrana.

Jedným z jeho mnohých reprezentantov je aj skúsený pivot Tomáš Mažár. Do slovenskej reprezentácie sa vrátil po šiestich rokoch.

Po tom, čo iba v závere minulého roka sa vystrábil z nepríjemného zranenia, do určitej miery prekvapenie.

„V širšej nominácii Slovenska som bol. V kútiku duše veril, že pozvánka zase príde,“ netajil T. Mažár po návrate do Prešova.

„Šanca prišla a netajím, potešila ma. Možnosť reprezentovať republiku si vždy vážim. O to viac teraz, keď pozvánka prišla po dlhšom čase.“

V Česku sa mu darilo

Na Novoročnom pohári v Česku sa T. Mažárovi celkom darilo. Akoby po šiestich rokoch chcel dať na známosť, že „Džery“ je stále tu.

„Pochopiteľne, že som sa chcel ukázať, potvrdiť oprávnenosť nominácie. Do Česka som napokon nešiel len vysedávať na lavičke. Posledný mesiac minulého roku Tatranu nevyšiel, mali sme hernú krízu. Preto som rád i tomu, že v reprezentácii som sa znovu dostal do hernej pohody. Slovensku, i mne osobne, sa na turnaji vydaril najväčšmi práve zápas s domácim Českom. Vyhrali sme ho presvedčivo o osem gólov. Darilo sa mi v ňom herne aj strelecky. Poliaci a Maďari, pre ktorých zápasy v Brne a v Hodoníne boli prípravou na blížiace sa MS v Španielsku, proti nám vyrukovali v najsilnejších zostavách, so všetkými svojimi hviezdami. S oboma sme prehrali, no zohrali sme s nimi celkom vyrovnané partie. Napriek tomu, že nám chýbali niektorí zranení hráči.“

„Predplatné“ necháva trénerovi Dávidovi

Tomáš Mažár sa teda po rokoch v reprezentačnom tíme nestratil. Zrejme si výkonmi „predplatil“ miestenku i na ďalšiu reprezentačnú akciu.

„Tak toto určite nechám na trénera Petra Dávida. Darilo sa mi, to je fakt, no ostatné je do budúcnosti už výhradne na ňom. Som rád za túto šancu. Ak ale dostanem ďalšiu, opäť sa ju vynasnažím zužitkovať čo najlepšie.“

Kým T. Mažár bol aj s trojicou prešovských spoluhráčov s mužstvom Slovenska v Česku, v Prešove práve v tom čase padla hlava Djordje Rašiča.

„Ostal som prekvapený hlavne preto, lebo pred odchodom na dovolenky pred vianočnými sviatkami platilo, že trénerom ostáva aj po novom roku on. Majiteľ klubu asi vedel, prečo sa rozhodol tak znenazdajky konať. Nám hráčom neostáva len jeho rozhodnutie rešpektovať.“

Pod Lamačom hral i oslavoval

„Trénera Romana Lamača poznám dobre. V sezóne 2006/2007 sme sa spoločne tešili z majstrovského titulu. Je to ambiciózny tréner. Pamätám si dobre aj na jeho kvalitné tréningy i na dramatickú finálovú sériu s vtedy silnou Považskou Bystricou. Odvtedy ubehlo ale dosť času, mnohé sa zmenilo. Nový, či vlastne staronový tréner má iste svoje predstavy ako dostať Tatran zase do hernej pohody. Všetko sa to ale zomlelo narýchlo. Aj tréner potrebuje čas, musí sa zžiť s mužstvom. Ostáva len veriť, že nám to spoločne pôjde. Všetci sa totiž musíme zomknúť, lebo Tatran čakajú náročné úlohy vo všetkých súťažiach, v ktorých štartuje.“

Tatran Prešov hrá v stredu 30. januára o Slovenský pohár doma s Michalovcami. V sobotu 2. februára ho čaká zápas Tipos extraligy v Hlohovci, na druhý deň doma preložený duel SEHA League s Lovčenom Cetinje a v sobotu 9. februára prvý zápas skupinovej fázy Pohára EHF so špičkovým bundesligovým Rhein – Neckar Löwen.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomáš Mažár po šiestich rokoch reprezentoval