Tvrdý zápas a množstvo vylúčení. Zvolen doma zvládol veľký obrat

Zvolen - Poprad.
Zvolen - Poprad. (Zdroj: TASR)
Sportnet, SITA|30. apr 2021 o 20:56 (aktualizované 1. máj 2021 o 00:19)

V sérii vedie Zvolen 2:0 na zápasy.

Tipos extraliga - finále - 2. zápas 

Zvolen - Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 20. R. Bondra (Stupka, Hraško), 22. Ivan (McPherson, Nuutinen), 56. Marcinek (Kotvan), 66. Bondra - 3. Bjalončík (Matej Paločko), 6. Matej Paločko, 33. Mashinter (P. Svitana)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: McPherson 5+DKZ za seknutie - Ulrych 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

rozhodovali: D. Konc st., Tvrdoň - Kacej, Stanzel

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Jedlička - Kolenič, Tibenský, Marcinek

Poprad: Hamerlík - Drgoň, Višnevskij, D. Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Marek Hudec, Kramár - P. Svitana, Skokan, Bjalončík - Matúš Paločko, Preisinger, Vandas - Livingston, Zagrapan, Tavi - Mešár, Matej Paločko, Mashinter

/stav série: 2:0/

ZVOLEN. Hráči Zvolena zvládli aj druhý domáci zápas vo finále hokejovej extraligy a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú už 2:0 na zápasy.

Po štvrtkovom triumfe 5:3 zverenci trénera Petra Oremusa v piatok zdolali hokejistov Popradu 4:3 po predĺžení, keď o triumfe domácich rozhodol v šiestej minút predĺženia Radovan Bondra.

Séria sa po dvoch dueloch pod Pustým hradom sťahuje do Popradu, kde sa tretí a štvrtý duel uskutočnia v pondelok a utorok 3. a 4. mája.

"Je skvelé, že sme zvládli aj druhý domáci duel. Triumf sa rodil ťažko, ale verili sme v naše schopnosti, zápas dotiahli do predĺženia a v ňom rozhodli. Chlapcom patri veľká vďaka, že to vybojovali.

Pred ďalšími zápasmi potrebujeme trochu zlepšiť presilovky," povedal po zápase asistent domáceho trénera Andrej Kmeč v prenose RTVS.

"Jednou príčin našej prehry sú zranenia kľúčových hráčov. Ďalšou príčinou boli naše chyby. Verím, že po dueloch u nás bude stav vyrovnaný 2:2 na zápasy. Musíme sa dať dokopy a bojovať," poznamenal hosťujúci kouč Peter Mikula.

Popradčania, ktorí v piatok hrali bez zraneného ofenzívneho lídra Marcela Haščáka a počas duelu prišli aj o Dávida Skokana, mali veľmi dobrý vstup do duelu a už v 3. minúte sa ujali vedenia gólom Petra Bjalončíka.

Zranený Dávid Skokan.
Hokejisti HK Poprad.
HK Poprad
Fanúšikovia.
Fanúšikovia mohli v obmedzenom počte prísť na štadión.
Zvolen - Poprad.
Tipos extraliga, zápas Zvolen - Poprad.
Zápas HKM Zvolen – HK Poprad.

Matej Paločka navyše zvýšil v 6. minúte z brejku na 2:0. Ešte pred prvou sirénou sa Zvolenčanom podarilo skorigovať, keď Radovan Bondra poslal za brankára Petra Hamerlíka vyrazený puk z hokejky Václava Stupku.

Hneď v úvode druhej časti domáci obranca Michal Ivan vyrovnal na 2:2 a začínalo sa odznova, misky váh na stranu Popradčanov však ešte v druhej dvadsaťminútovke naklonil Brandon Mashinter po úspešnom úniku.

To už hostia hrali bez beka Petra Ulrycha, ktorý dostal trest do konca duelu za napadnutie hlavy a krku. Na začiatku putoval predčasne po sprchy aj domáci Allan McPherson za seknutie, čo pribrzdilo snahu Zvolenčanov o vyrovnanie.

Napokon sa im podarilo vynútiť si predĺženie, keď v 56. minúte Patrik Marcinek tečoval pokus Oldricha Kotvana a puk skončil v popradskej bránke. V predĺžení rozhodol o triumfe domáceho kolektívu Radovan Bondra svojim druhým presným zásahom v zápase, keď za Petra Hamerlíka poslal vlastnú gólmanom súpera vyrazenú strelu.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Sme radi, že sme zvládli aj tento druhý a veľmi ťažký zápas. Nebolo to jednoduché, Poprad hral veľmi dobre. Sme radi, že sme našli silu a zápas otočili. Prehrávali sme dvakrát, napokon sme to dokázali otočiť v predĺžení.

Oba zápasy u nás vo Zvolene boli vyrovnané. Začali sme dnes dobre, no urobili sme dve chyby a prehrávali 0:2. To nás pribrzdilo, no našli sme cestu k vyrovnaniu. Bolo aj veľa zranení na oboch stranách, sily ubúdali, ale zvládli sme to. Musíme sa ešte zlepšiť v niektorých veciach, najmä v presilovkách, aby sme mohli v Poprade vyhrať."

Radovan Bondra, strelec dvoch gólov Zvolena: "Som rád, že som mohol mojimi gólmi tímu pomôcť. Hlavné je, že dokážeme vyhrať i bez mojich gólov, ja sa snažím vždy pomôcť mužstvu, dnes to vyšlo. Obom tímom chýbajú kľúčoví hráči, je to vyrovnané.

Je to všetko o detailoch a maličkostiach. Teší ma, že dokážeme otočiť nepriaznivý stav, keď prehrávame. Vieme sa zomknúť. Verím, že tomu tak bude aj v Poprade, no musíme si tam dať pozor na dobrú ofenzívu súpera."

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Musíme chlapcov pochváliť, lebo odviedli skvelú prácu na ľade. Pevne veríme, že sa na tento ľad ešte vrátime za stavu 2:2 na zápasy. Rozhodujú maličkosti, individuálne chyby. Mrzí nás najmä nevyužitá päťminútová presilovka v tretej tretine, mohli sme v nej navýšiť skóre na rozdiel dvoch či troch gólov.

Šťastie sa napokon priklonilo na stranu Zvolena. Prišli sme o Haščáka ešte pred zápasom, potom o zraneného Skokana, potrestaného Ulrycha, takže klobúk dole pred ostatnými, čo zostali na ľade, odviedli skvelú prácu."

Patrik Svitana, kapitán Popradu: "Odohrali sme dva dobré zápasy vo Zvolene, chýbalo nám trošku šťastie. Stretnutia boli vyrovnané, je to len o detailoch. V tomto zápase rozhodol domáci gól v predĺžení. Ukázali sme však peknú hokejovú tvár, zabojovali sme aj za zranených hráčov. Ukázali sme kvalitu. Verím, že v Poprade je rad na nás a vyhráme doma. Dúfam, že nás príde povzbudiť viac divákov než bolo tu vo Zvolene."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tvrdý zápas a množstvo vylúčení. Zvolen doma zvládol veľký obrat