Molčan potrebuje oddych. Čaká ho prechod z antuky na trávu

Slovenský tenista Alex Molčan.
Slovenský tenista Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. jún 2022 o 13:32

V predchádzajúcej sezóne sa po prechodz z antuky na trávu nevyhol svalovici.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Alex Molčan má za sebou pomerne úspešnú antukovú časť aktuálnej sezóny.

Ukončil ju prehrou v druhom kole dvojhry na Roland Garros v Paríži proti svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi pri svojej premiérovej účasti v hlavnej mužskej súťaži na tomto grandslamovom podujatí.

Krátko predtým sa prebojoval do finále turnaja ATP vo francúzskom Lyone, no tam podľahol Britovi Cameronovi Norriemu. Teraz sa už 24-ročný Prešovčan pripravuje na turnaje hrané na tráve, vrcholom tejto časti roka je Wimbledon.

"Potrebujem mať trochu oddychu, aby som sa dal fyzicky do poriadku. Na tráve to bude zase o inom pohybe. Vlani som išiel na trávu rovno z antuky a po prvom dni som mal takú svalovicu, že som nemohol chodiť.

Musím sa na to dobre pripraviť a byť úplne zregenerovaný," povedal Molčan vo videu na webe TA3. Podľa jeho slov bude asi týždeň trénovať v okolí Bratislavy.

Potom ho čakajú turnaje ATP v nemeckom Halle, na španielskej Malorke a napokon tretie grandslamové podujatie sezóny v Anglicku.

Molčan priznal, že si veľmi dobre rozumie so svojím trénerom Mariánom Vajdom, ktorý v minulosti doviedol k 20 grandslamovým titulom Srba Djokoviča.

"Marián je vždy väčšia hviezda. Ja môžem ísť po Ríme a vypýtajú si odo mňa jednu fotku, kým od neho aj dvadsať. Stále sa na tom smejeme.

Dokážeme sa spolu zabaviť, čo je dobré na odľahčenie. Nie je medzi nami žiadne napätie, všetci fungujeme skvelo.

Za toto som najviac rád, lebo ja si zakladám na osobnej stránke a až potom ide tá tenisová. Ja musím byť osobnostne so všetkými za dobre a potom to funguje všade."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan potrebuje oddych. Čaká ho prechod z antuky na trávu