Tenisti vyzvú Macedónsko v Sibamac aréne

(Autor: TASR)
SITA|22. júl 2009 o 15:40

Tenisti Slovenska odohrajú stretnutie s Macedónčanmi v Sibamac aréne NTC v Bratislave.

BRATISLAVA. Tenisti Slovenska odohrajú stretnutie s Macedónčanmi v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných tímov mužov v Sibamac aréne NTC v Bratislave, a to na tvrdom povrchu typu Premier Latex-Ite pod zatiahnutou strechou loptičkami Dunlop Fort All Court pred hľadiskom s kapacitou 4100 miest.

Vyplýva to z vyplneného oficiálneho dotazníka, ktorý odoslal Slovenský tenisový zväz (STZ) v stanovenom termíne do 10 dní od skončenia 1. kola play-off na adresu organizujúcej Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Jednotlivé podrobnosti ešte podliehajú schvaľovaciemu procesu. Ako je známe duel sa uskutoční 18. - 20. septembra.

Družstvo pod taktovkou kapitána Miloslava Mečířa bude mať výhodu domáceho prostredia na základe pravidla o reciprocite. Predvlani v apríli v Skopje zvíťazilo nad týmto balkánskym súperom presvedčivo 5:0. Macedónčania 10. - 12. júla 2009 v 1. kole play-off podľahli Bielorusom v Minsku 1:4.

Vstupenky na bratislavský zápas, ktorý avizovane prinesie miestnu premiéru kontrolného elektronického systému Jastrabie oko a zároveň pravdepodobne aj rozlúčku slovenského daviscupového rekordéra Dominika Hrbatého s domácim publikom v tejto súťaži, budú stáť 5 eur (piatok od 16.00 h) a 3 eurá (sobota i nedeľa, zhodne od 14.00 h). Tlačová beseda Slovákov počas prípravy na zápas je naplánovaná na utorok 15. septembra o 12.15 h, stretnutie Macedónčanov so zástupcami médií bude presne o 24 hodín neskôr. Žreb sa uskutoční vo štvrtok 17. septembra o 11.00 h v NTC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tenisti vyzvú Macedónsko v Sibamac aréne