Tenis: Roddick bude na finále Davisovho pohára fit

Američan Andy Roddick je pripravený nastúpiť vo finále Davisovho pohára proti Rusku,
Američan Andy Roddick je pripravený nastúpiť vo finále Davisovho pohára proti Rusku, (Autor: Reuters)
SITA|19. nov 2007 o 15:54

ŠANGHAJ 19. novembra (SITA) - Americký tenista Andy Roddick zmiernil obavy domácich fanúšikov, že by zo zdravotných dôvodov mohol absentovať v blížiacom sa finále Davisovho pohára 2007 proti Rusku (30.

novembra - 2. decembra v oregonskom Portlande).

"Bol som akýsi strnulý a mal som problémy s nabudením sa. Nebola to však nejaká intenzívna bolesť. Nejde o nič podstatné smerom k Davisovmu poháru," vyhlásil 25-ročný rodák z Omahy po sobotňajšej prehre v semifinále Masters Cupu v čínskom Šanghaji so Španielom Davidom Ferrerom. K 19. novembru šiesty muž dlhodobého svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie si za stavu 1:4 v prvom sete vyžiadal ošetrenie v krížovej oblasti chrbtice, ale ani potom nenašiel recept na debutanta a podľahol mu hladko 1:6, 3:6.

Roddick má dlhodobejšie problémy s členkom

Nad Roddickovou účasťou na prestížnom podujatí pre najlepších osem v hodnotení ATP Race 2007 visel otáznik pre jeho problémy s členkom. Z rovnakého dôvodu bolo ohrozené jeho účinkovanie v septembrovom semifinále "šalátovej misy" proti Švédsku v Göteborgu. Deblový špecialista Mike Bryan, ktorý sám do Číny nezamieril pre zranenie lakťa, začiatkom novembra odhadoval, že držiteľ 23 titulov Roddick je v súvislosti s Masters Cupom "50:50" a chce sa radšej koncentrovať na tímové finále so "zbornou".

Texasan na "výberovom" turnaji v hale Qi Žong začal zdolaním Nikolaja Davydenka (6:3, 4:6, 6:2), lídra ruskej nominácie dotváranej Michailom Južným, Igorom Andrejevom a Dmitrijom Tursunovom. "Cítim sa sebavedome. Proti Nikolajovi to bolo pekné víťazstvo a Michaila som v minulosti viackrát zdolal," pripomenul Roddick, ktorý má s Davydenkom bilanciu 5:0 a nad Južným po sérii troch triumfov vedie 3:2. Naposledy mu podľahol pred piatimi rokmi. Roddick zároveň poprel oprávnenosť zákulisných chýrov o zamýšľanom pracovnom rozchode s trénerom Jimmym Connorsom: "Jednoznačne plánujeme pokračovať v spolupráci. Tento rok bol trochu divoký aj pre rôzne odmlky, zranenia a horšie obdobia, čo bolo nešťastné. Stále však ideme napred a pozeráme sa smerom do budúcnosti."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tenis: Roddick bude na finále Davisovho pohára fit