Tenis: Hamburg žiada od ATP miliónové odškodnenie

Turnaj v Hamburgu by rád zotrval v najvyššej kategórii.
Turnaj v Hamburgu by rád zotrval v najvyššej kategórii. (Autor: afp)
SITA|17. jún 2008 o 15:51

Organizátori tenisového turnaja mužov v Hamburgu žiadajú na americkom súde od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) odškodné 76,6 milióna USD za straty súvisiace s vyňatím podujatia z okruhu Masters Series.

BOSTON 17. júna (SITA) - Organizátori tenisového turnaja mužov v Hamburgu žiadajú na americkom súde od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) odškodné 76,6 milióna USD za straty súvisiace s plánovaným vyňatím spomenutého podujatia z okruhu Masters Series a jeho presunom na jesenný termín. Správu priniesol Sports Business Journal (SBJ).

Činovníci z areálu Rothenbaum zvolil právnu cestu domáhania sa nárokov už koncom marca 2007, ale až teraz vyrukovali s konkrétnou sumou. Proces sa môže postarať o precedens pri posudzovaní rozporov medzi vrcholnými športovými subjektmi a jednotlivými prevádzkovateľmi podujatí pre marketingové záujmy. Podľa daňového priznania za rok 2006 odhaduje SBJ aktíva ATP na 62 miliónov USD.

Zástupcovia ATP tvrdia, že v prípade prehry na súde môžu Hamburg jednoducho uspokojiť návratom k starému modelu. Navrhovatelia však hodlajú dokázať, že škody im vznikli už pod vplyvom obchodných konzekvencií zmien štatútu a termínovej listiny. Hamburg údajne chce predvolať ako svedkov až 35 popredných hráčov, zatiaľ čo v prospech žalovanej strany by mal zo známejších či športovo relevantných osôb vypovedať napríklad šéf Tenisovej asociácie žien WTA Larry Scott.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Hamburg žiada od ATP miliónové odškodnenie