Tenis-DC: O Hrbatého účasti sa rozhodne v piatok, zápas s USA v priamom prenose

TASR|30. jan 2002 o 10:52

Bratislava 30. januára (TASR) - V stredu sa do prípravy slovenskej tenisovej reprezentácie na stretnutie 1. kola Davisovho pohára proti USA (8. až 10. februára) zapojil okrem Karola Kučeru aj Ján Krošlák. O účasti Dominika Hrbatého v kádri sa rozhodne až na základe výsledku sonografického vyšetrenia, ktorému sa slovenská tenisová jednotka podrobí vo štvrtok, alebo v piatok.

"Boľavú nohu zaťažujem iba minimálne, posilňujem chrbát a ruky. Každý deň zo dve hodiny rehabilitujem, najneskôr v piatok budem vedieť, či do Oklahomy pocestujem, alebo nie," povedal D. Hrbatý. Nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř počíta v prípade potreby s Ladislavom Švarcom, ktorý je momentálne spolu s už nominovaným Karolom Beckom na turnajoch v USA. "So Švarcom sme v spojení, na jednom z turnajov porazil aj Becka, je však predčasné hovoriť o jeho nominácii, dúfam, že Hrbatý s nami predsa len pocestuje," vysvetlil M. Mečíř a k zloženiu amerického tímu dodal: "Naši súperi majú širokú základňu, v zálohe majú Agassiho, no tým, že bude hrať Sampras, by to malo byť zaujímavé stretnutie. Trochu ma prekvapilo, že Patrick McEnroe nepovolal do družstva dvoch deblových hráčov, čo je pre nás trochu výhoda, no druhej strane majú pre dvojhry kvalitných tenistov. Predsa len, štvorhra bude len jedna, no single štyri. Netreba preto špekulovať, ale hrať!"

Súboje vo vypredanej Myriad Arene sa uskutočnia na tvrdom povrchu plexi-pave a v priamom prenose ich bude vysielať aj Slovenská televízia. "Dúfam, že povrch nebude mať nízke odskoky, ale myslím si, že bude predsa len trošku rýchlejší, aby vyhovoval Samprasovi," upozornil D. Hrbatý.

Slovenský tenisový zväz vyplatil hráčom meškajúce prémie za zápas proti Chile a uzavrel s nimi zmluvy pre tento rok. "Okrem zmlúv sme doriešili aj vyplatenie odmien, hoci nám ešte neprišli peniaze od Medzinárodnej tenisovej federácie. Sklz sa stal po prvý raz v histórii, nie našou vinou a verím, že sa to v budúcnosti už nestane," objasnil generálny sekretár zväzu Igor Moška. "Atmosféra v tíme je výborná, pripomína mi ten niekdajší entuziazmus, ktorý vládol v družstve po prebojovaní sa do svetovej skupiny a víťazstve vo Švédsku. Do batožiny sme rovnako ako vtedy pribalili aj teraz valašky a keď Američania zbadajú tieto slovenské tomahavky, tak sa určite budú čudovať," dodal s humorom I. Moška.

mi pe

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis-DC: O Hrbatého účasti sa rozhodne v piatok, zápas s USA v priamom prenose