Tatran už klope na finálové dvere

Košičania už favoritovi z Prešova vzdorovali viac.
Košičania už favoritovi z Prešova vzdorovali viac. (Autor: sita)
Sportnet|25. apr 2012 o 20:20

Tatran Prešov vedie v semifinálovej sérii extraligy hádzanárov nad Košicami už 2:0 na zápasy.

KOŠICE. V prvom semifinálovom stretnutí play-off hádzanárskej Tipos extraligy na palubovke prešovskej Mestskej haly utŕžili košickí hádzanári od úradujúceho majstra poriadny debakel.

Po prehre rozdielom 19 gólov (32:51) sa však na druhý zápas na domácej pôde už pripravili podstatne lepšie.

Predovšetkým boli lepší v obranných činnostiach, ale aj v útoku tentoraz úradujúcemu sedemnásobnému slovenskému šampiónovi dosť zatápali.

Najmä prvý polčas mal až nečakane vyrovnaný priebeh. Prešovčania v 13. min. ušli Košičanom na rozdiel štyroch gólov (6:10), no v 21. min. sa karta obrátila a domáci tím viedol 13:10.

Tento stav ale dlho zase netrval. Hostia o pár minút vyrovnali a do šatní odchádzali s najtesnejším náskokom.

Po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil. S tým rozdielom, že Prešov si už svoju pozíciu favorita dôslednejšie strážil.

Košičanom slúži ku cti, že zápas „nezabalili“ a o výsledok bojovali do posledných sekúnd. Hosťujúci Tatran však už nenechal nikoho na pochybách, že si to, prečo do Košíc prišiel, aj nakoniec uhrá.

Tretí zápas semifinálovej série je na programe v Prešove v sobotu 28. apríla so začiatkom o 18.00 hodine.

ico

1. MHK Košice - Tatran Prešov 28:33 (15:16)

stav série 0:2

1. MHK: Cibere, Blicha, Dulina - Hruščák 5/2, Maguška 1, Pristáš 3, J. Kolesár, Pecha 1, Hriňák 5, E. Boris 2, Farkašovský 3, Jurko 1, Hricišon 6, Bokol 1.

Tatran: Krupa, Verkič, Miroda - T. Mažár, Kopčo 3, Hrstka, Mi. Urban 1, Krok 8/1, Kristopans 2, Radčenko 6, Kukrika, Číp 4, Guzy, Pejovič 2, Pekár, Antl 7/1.

Pokutové hody: 2/2 - 4/2. Vylúčení 2:7. ČK: 51. Pejovič (Prešov) za 3 vylúčenia. Rozhodovali: Haščík a Oťapka. Divákov: 552.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran už klope na finálové dvere