Tatran sa stretne s Našicami

Peter Hatalčík. Aj s Balkáncami sa hodlá so svojím mužstvom pobiť o úspešné výsledky.
Peter Hatalčík. Aj s Balkáncami sa hodlá so svojím mužstvom pobiť o úspešné výsledky. (Autor: jale)
Sportnet|16. sep 2013 o 00:00

Tento týždeň si hádzanári Tatrana Prešov užijú zápasov dosýtosti.

Po predohrávanom stretnutí v Hlohovci, ktorý bol šlágrom tretieho kola slovenskej extraligy, hádzanári Tatrana Prešov uplynulý víkend nehrali. Zato tento týždeň si už úradujúci majster zápasov veru užije.

PREŠOV. Včera odcestovala výprava prešovských hádzanárov do Chorvátska. Zajtra čaká Tatran Prešov zápas druhého kola SEHA Gazprom South Stream (GSS) League s RK Nexe Našice.

Keďže chorvátsky vicemajster pre podmienky tohto ročníka nadnárodnej ligy nemá vyhovujúcu halu, svoje domáce zápasy bude hrávať v neďalekom Osijeku.

V prvom kole SEHA GSS ligy súper Tatrana Prešov prehral v chorvátskom derby na palubovke majstra RK Croatia Záhreb o sedem gólov.

Lepší štart mal slovenský hádzanársky šampión. Zverenci trénera Petra Hatalčíka dokázali zvíťaziť o dva góly na pôde bieloruského HC Meškov Brest.

Mimochodom, v minulom ročníku nadnárodnej ligy sa to nepodarilo ani jednému z favoritov súťaže.

Prešovský tím má za sebou ale dosť „turbulentné obdobie“. Sezónu otvoril síce očakávanou presvedčivou domácou výhrou nad ŠKP Bratislava, v súboji o jedinú postupovú miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov však podľahol doma mimoriadne posilnenému majstrovi Bieloruska Dinamu Minsk a tak Tatran vstúpi do tretieho kola Pohára EHF.

Zakrátko ale Prešov uspel v Breste. Prišiel však domáci extraligový zápas s Topoľčanmi a Hatalčíkovi zverenci ho len tak–tak o gól vo finiši vyhrali. V druhom extraligovom kole ale zase zabrali a Hlohovec na jeho ihrisku zdolali o deväť gólov.

O hlavách, koncentrácii, disciplíne

„Všetko to, čo ste spomenuli, je o koncentrácii, o hlavách hráčov, o dodržiavaní taktickej disciplíny,“ tvrdil pred cestou do Chorvátska tréner Tatrana Prešov Peter Hatalčík.

„Trebárs, hráčsky káder má na to, aby si útočné akcie pripravil a zakončoval z dobrých pozícií. Lenže nám sa často ešte stáva, že útoky zakončujeme nepripravene, unáhlene, neraz už po pár sekundách. Úspešnosť koncovky je potom mizivá a šancí sa chytá z kontier súper. Takto bolo i naostatok v Hlohovci v prvom polčase, kedy sme súperovi doslova do protiútokov, ako sa vraví, nabíjali. Cez prestávku som si v kabíne svoje povedal. Našťastie, chlapci si dobre mienené slová zobrali k srdcu a výsledok sa dostavil. Už sme útoky rozohrávali trpezlivejšie, precíznejšie i dôslednejšie a úspešnejšie zakončovali. Podstatné tiež bolo, že výrazne sme zlepšili obranu a nahor šiel aj výkon brankára Krupu. Takto a podobne, disciplinovane, zodpovedne na každom poste sa musíme uberať i v ďalších zápasoch, vo všetkých súťažiach, ktoré hráme.“

Po Nexe so srbskou Vojvodinou

„Nexe produkuje typickú balkánsku hádzanú. Našice sú silné v hre jeden na jedného, hrajú nepríjemnú obranu 3 – 2 – 1, sú agresívni, ťahajú rýchle protiútoky. Nečaká nás jednoduchý zápas,“ mienil tréner Prešova.

„Rozhodne ale ideme s cieľom pobiť sa o úspešný výsledok. Pred nami je ozaj ťažký týždeň. V sobotu Vojvodina, ktorú sme stretli na turnaji v Doboji, bude dozaista veľmi ambicióznym protivníkom. Hráme ale doma, rovnako ako na druhý deň s Košicami. V každom prípade aj v oboch týchto stretnutiach musíme hrať naplno. Nič nepodceniť a cieľavedome ísť za svojím cieľom.“

Najbližší zápas odohrá Tatran Prešov v Osijeku s RK Nexe Našice (17. 9. od 19. hodiny). Po návrate z Chorvátska čaká slovenského majstra v sobotu 21. 9. (18. h) stretnutie so srbským majstrov RK Vojvodina Novi Sad.

Na druhý deň zavítajú do THA už druhý raz v týždni (prvý raz v štvrtok 19. 9. o 18. h na zápas s SR 20) hádzanári 1. MHK Košice. Východniarske derby sa hrá v nedeľu 22. 9. od 16. hodiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran sa stretne s Našicami