Tatran s Boracom prekvapenie v SEHA lige nepripustil

Marián Huňady hráčsky dres už zavesil na klinec.
Marián Huňady hráčsky dres už zavesil na klinec. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|22. mar 2013 o 00:00

Snaživý RK Borac s novým trénerom, bývalým skvelým hádzanárom Jovicom Cvetkovičom, Prešovčanom vzdoroval, no tlaku napokon neodolal.

V nedeľu sa vrátila výprava hádzanárov Tatrana Prešov z Pohára EHF v nemeckom Mannheime s Rhein – Neckar Löwen a už na druhý deň večer mierila na SEHA ligu do Banja Luky v Bosne a Hercegovine. Od včerajška sa už slovenský majster chystá na sobotňajší zápas, posledný v skupine B Pohára EHF, v ktorom o 18. hodine nastúpi v Tatran handball arene proti dánskemu šampiónovi KIF Kolding. Nebude to ale posledný zápasový výdych v tomto týždni. V nedeľu od 18. hodiny hrá Tatran Prešov slovenskú extraligu s MŠK Považská Bystrica.

BANJA LUKA. Ďalší pestrý zápasový týždeň otvorili prešovskí hádzanári stretnutím 17. kola SEHA League v Banji Luke. Snaživý RK Borac s novým trénerom, bývalým skvelým hádzanárom Jovicom Cvetkovičom, Prešovčanom vzdoroval, no tlaku slovenského šampióna napokon neodolal a s Tatranom prehral 30: 36.

Tréner hostí Roman Lamač v porovnaní s predošlými zápasmi vyrukoval s jedinou podstatnejšou zmenou. Skúsený „špílmacher“ Tatrana Saša Radčenko, ktorý len pred pár dňami predĺžil kontrakt s Prešovom o ďalšie dve sezóny, sedel na lavičke. Od začiatku do hry naskočil v pozícii strednej spojky Vladimír Guzy.

Na lavičke hostí chýbal Lamačov asistent I. Pompoš, ktorý aj ako šéftréner ostal doma pripravovať starších dorastencov Tatrana na dôležitý zápas s Považskou Bystricou. Jeho miesto mal zaujať nový muž v tíme generálneho manažéra Tatrana Prešov Branka Benka, Marián Huňady. Ten síce do Bosny a Hercegoviny cestoval, no zápas nakoniec sledoval z hľadiska.

Na lavičku ho nepustili

„V podstate prvý raz som cestoval za hranice už nie ako hráč, ale ako člen realizačného tímu,“ povedal Marián Huňady, bývalý hádzanár Tatrana a reprezentant, dnes funkcionár v prešovskom klube.

„Jednou z mojich úloh v novej pracovnej pozícii je oboznámiť sa aj s organizáciou a všetkým, čo súvisí s výjazdom mužstva aj za hranice Slovenska a potom priamo aj v dejisku. Pri organizácii domácich zápasov som bol, teraz to bolo síce čosi nové, ale nič, čo by ma mohlo nejako zaskočiť. Zápas v Banji Luke sme presvedčivo vyhrali, všetko okolo neho klapalo, takže niet sa na čo sťažovať.“

Hádam, na jednu vec predsa... „Mal som zaskočiť za Ivana Pompoša na lavičke. Delegát zápasu mal ale nejaké námietky. Nemalo význam sa o niečo prieť. Radšej som šiel sadnúť do hľadiska. Aspoň jeden úkon sa mi však podaril. Vyhral som žreb pre naše mužstvo a až potom šiel z ihriska.“

Už myslia na Pohár EHF s Koldingom

Prešovčania potom zápas dobre naštartovali a doviedli do úspešného konca.

„Borac nebol vôbec ľahkým súperom,“ mienil po vyhranom zápase M. Huňady.

„Naše mužstvo dobre pozná nielen zo zápasov SEHA League, ale aj z kvalifikačných stretnutí Pohára EHF. Navyše, Banja Luka menila trénera, zmenil sa trochu aj káder Boracu. Hráči sa jednoducho chceli predviesť v lepšom svetle. Mali celkom slušnú podporu publika (podľa oficiálneho zápisu ho sledovalo 1200 divákov – pozn. red.). Favoritom stretnutia bol ale Tatran, ktorú túto rolu bez väčších problémov na ihrisku potvrdil. Domáci mali síce úseky hry, v ktorých sa nám gólovo priblížili. Naši chlapci ale vždy v pravý čas zabrali a súperovi znovu odskočili na bezpečný rozdiel. Podľa mňa chlapci predviedli výkon, ktorým by mohli narobiť problémy aj favorizovanému Koldingu v sobotu podvečer v rozlúčkovom zápase so skupinovou fázou Pohára EHF.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran s Boracom prekvapenie v SEHA lige nepripustil