Tatran prevalcoval aj súpera zo Skopje

Sportnet|21. mar 2012 o 19:47

Hádzanári prešovského Tatrana zvíťazili v 21. kole nadnárodnej SEHA Legue nad Vardarom Skopje 29:20.

PREŠOV. Slovenský hádzanársky majster aj v nadnárodnej SEHA League pokračuje vo víťaznom ťažení.

V stredajšom stretnutí 21. kola tejto súťaže zdolal na palubovke svojej niekdajšej Tatran handball arény do dnes v tabuľke tretí Vardar.

V Skopje prehrali Prešovčania v desiatom kole najtesnejšie 25:26. Odveta ale patrila jednoznačne prešovským hádzanárom.

Macedónsky tím, aj s bývalým hráčom Tatrana J. Sobolom, štípal iba v úvode stretnutia. V piatej minúte viedol 3:1. Potom už postupne prichádzali chvíle domácich.

Do prestávky získaný trojgólový náskok po zmene strán zvýšili až na rozdiel desiatich gólov (58. min. 28:18). V týchto fázach hry Tatran exceloval.

Diváci vstávali zo sedadiel pri zákrokoch skvelého Verkiča i šibalských kúskoch Antla. Ten dvakrát „ukradol“ súperovi loptu rafinovaným spôsobom a dvakrát zakončil rutinérskym spôsobom.

V posledných minútach vďační diváci vyprevadili prešovské mužstvo pred nočnou cestou na štvrťfinálovú odvetu Pohára EHF do Magdeburgu dlhotrvajúcim potleskom.

Zverenci trénerskej dvojice Djordje Rašič - Ivan Pompoš dosiahli pätnástu výhru, po dvadsiatich odohratých dueloch majú v bilancii aj jednu remízu a štyri prehry. V neúplnej tabuľke sa opäť posunuli na 3. priečku o bod za vedúce duo Záhreb - Vardar Skopje.

Úradujúci slovenský šampión odohrá v základnej časti SEHA League ešte dva zápasy - v Belehrade s tímom CZ a doma s Metalurgom Skopje. Potom ho už čaká účasť vo Final Four, ktorú si zabezpečil minulý týždeň.

ico

Tatran Prešov - Vardar Skopje 29:20 (12:9)

Zostava a góly Tatrana: Verkič, Krupa, Niroda - T. Mažár 2, Kopčo 2, Hrstka 1, Mi. Urban 1, Krok 4, Kristopans 7, Radčenko, Kravčák, Kukrika 2, Číp 1, Guzy, Pejovič 3, Antl 6/2.
Najviac gólov za Vardar: Nikolič 6, T. Doder 5.
Pokutové hody: 2/2 – 1/0. Vylúčení: 5:2. Rozhodovali: Mosorinski a Pandjič (obaja Srbsko). Divákov: 1250.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran prevalcoval aj súpera zo Skopje