Tatran Prešov obhájil majstrovské pozície

Šťastní. Majstri Slovenska – prešovský Tatran.
Šťastní. Majstri Slovenska – prešovský Tatran. (Autor: tasr)
Sportnet|21. máj 2012 o 00:00

Tatran Prešov vyhral finálovú sériu s HC Sporta Hlohovec v najkratšom možnom termíne, tri nula na zápasy.

Úspešnú sezónu počas ktorej štartoval slovenský hádzanársky tím v kvalifikácii o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov, v Pohári EHF to dotiahol do štvrťfinále, v nadnárodnej SEHA League postúpil z druhého miesta do Final Four v Záhrebe a získal Slovenský pohár, zavŕšil Tatran Prešov svoj desiaty finálový štart ziskom ôsmeho titulu majstra Slovenska v ére jeho samostatnosti, šiesteho v rade.

PREŠOV. Tatran Prešov vyhral finálovú sériu s HC Sporta Hlohovec v najkratšom možnom termíne, tri nula na zápasy. Suverén slovenskej mužskej hádzanej si počínal impozantným spôsobom. Prvý zápas finále vyhral doma o sedem gólov, v Hlohovci o štrnásť a do tretice v svojom domovskom stánku, v prešovskej Mestskej hale, zvíťazil rozdielom deviatich gólov.

Uťahaní, ale šťastní

Mestská hala zaplnená skoro dvomi tisíckami divákov zažila v sobotu pred skvelým hokejom trojnásobnú korunováciu majstrov. Okrem seniorov zlaté medaily preberali aj starší a mladší dorastenci prešovského Tatrana. „Naši chlapci nám na cestu za medailami vytvorili špalier. Tak ako oni, aj my im tlieskame k úspešnej obhajobe minuloročných prvenstiev,“ nezabudol zablahoželať nastupujúcej generácii kapitán osemnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna Radoslav Antl. „Sobota bola pre Tatran krásnym zlatým výdychom. Pre nás ale a jednou z najťažších v mojej doterajšej kariére. Precestovali sme napríklad skoro celý Balkán za súpermi v SEHA League, doma sa prepracovali k ôsmemu titulu bez straty čo i len jedného bodu. Aj tým, že sme hrali nadnárodnú súťaž, vysoko sa dostali v pohárovej Európe, kredit Tatrana Prešov tým zase značne stúpol. Bola to zavše veľká drina, ale dosiahnuté stálo ozaj zato. Hrali sme kvalitnú hádzanú, na ktorú v našej vynovenej hale chodilo pravidelne veľké množstvo ľudí. Týmto smerom sa bude treba uberať aj v budúcnosti. Záver sezóny je pre klub ozaj pekný. Všetci sme sa však na vrchol tohto ročníka tešili. Unavení, ale šťastní si teraz užijeme pár zaslúžených dní voľna.“

Kopčov prvý titul na rozlúčku

Ako pravý profesionál si v majstrovskej sezóne počínal v drese Tatrana Prešov pivot Michal Kopčo. Zmluvu po prestupe z Croatie Záhreb mal na rok. Nuž a práve pred Final Four SEHA League v metropole Chorvátska sme sa dozvedeli, že po tejto sezóne prestupuje do bundesligového Gummersbachu. Robotu v Prešove dotiahol veľký bojovník a skvelý tímový hráč vo veľkom štýle. „Lepšie rozhodnutie ako prísť zo Záhrebu do Prešov som asi spraviť nemohol. Vynikajúca partia, výborní hráči, skvelé podmienky na hádzanú. K tomu úžasná atmosféra v hľadisku. Za to, čo som v Tatrane prežil i získal, chcem všetkým poďakovať. Som šťastný a poctený, že som mohol v takomto klube byť. Možno, raz sa do Prešova ešte vrátim. Čoskoro ale pôjdem si splniť ďalší zo svojich snov. Bundesliga bola pre mňa veľkým lákadlom. Ponuku Gummersbachu som preto nemohol odmietnuť. Na Prešov ale nedám dopustiť. Slovenský titul ešte nemám. Získal som ho až s Tatranom. Odchádzam, no vždy mu budem fandiť.“

ico

Fakty

Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec 39:30 (19:14)

Konečný výsledok série 3:0
Prešov sa stal majstrom SR 2011/2012 Najviac gólov: Krištopans 12, Antl 7/4, Kopčo 6, D. Krok 5 - Tallo a Miženko po 6, Mazúr 6/1, Takáč 3 Pok. hody: 5/5 - 3/2, vylúčení: 5 - 4, ČK: Verkič - F. Zaťko (obaja za vzájomné napadnutie), rozhodovali: Baďura a Ondogrecula, 1720 divákov.

PREŠOV. Úvod stretnutia vyšiel hosťom a po góloch Talla a Ďuriša vyhrávali na palubovke úradujúceho majstra 2:0. Dvojgólové vedenie si udržali až do šiestej minúty, no potom zaznamenal svoj tretí gól v stretnutí Kopčo a znížil na 3:4. Zeleno-bieli nevyužili dve dobré šance na zrovnanie a na opačnej strane skóroval Zaťko - 3:5. V 9. minúte sa za bránkou domácich ocitli vo vzájomnom „objatí“ brankár Verkič a hosťujúci Zaťko a obidvaja si vyslúžili červené karty. V ďalšom priebehu Tatran zmazal dvojgólový náskok súpera a v 12. minúte po presnom zásahu Kristopansa viedol po prvý raz v zápase 7:6. Favorit stretnutia išiel do dvojgólového vedenia až v 22. minúte, keď sa pred Žernovičom na radosť domáceho publika presadil Číp - 13:11. Až od tohto momentu začali na palubovke dominovať Prešovčania, ktorí si v priebehu troch minút vytvorili päťgólové vedenie (25:22) a to si udržali aj po skončení prvého polčasu - 19:14. Od druhého dejstva zeleno-bieli postupne zvyšovali svoj náskok a v 39. minúte už svietil na ukazovateli skóre stav 25:17. O rozruch medzi divákmi sa postaral vylúčený Zaťko, ktorý zbytočnými provokáciami pútal na seba pozornosť. Hostia takmer počas celého duelu využívali obranu 0-6 alebo 1-5, no skúsený tím Tatrana zastaviť nedokázali. Ten pohodlne kontroloval priebeh zápasu a na konci sa zaslúžene tešil u obhajoby majstrovského titulu po výsledku 39:30 a hladko zvládnutej sérii 3:0.

tasr




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran Prešov obhájil majstrovské pozície