Taliani takmer určite privítajú Slovákov na antuke

SITA|24. sep 2008 o 16:30

Talianski tenisti privítajú slovenských 6. - 8. marca vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 reprezentačných družstiev mužov takmer určite na antuke.

RÍM. "Budeme mať výhodu domácej pôdy a z toho vyplýva možnosť zvoliť si antuku," cituje kapitána tímu Corrada Barazzuttiho talianska verzia Eurosportu. Potito Starace, 76. v počítačovom poradí, pre internetovú stránku domácej federácie FIT uviedol: "Priaznivý žreb. Budeme hrať doma na antuke. Aj s prihliadnutím na to, že to v tejto súťaži nikdy nie je ľahké, máme optimálnu príležitosť zvíťaziť."

Pôjde o prvé stretnutie týchto krajín v predmetnej súťaži pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie ITF. Hostitelia aj po utorňajšom vylúčení Simoneho Bolelliho z kádra pre jeho neúčasť na minulotýždňovom súboji o zotrvanie proti Lotyšsku (3:2) disponujú štyrmi hráčmi z hornej stovky svetového rebríčka ATP. Víťaz postúpi do septembrového stretnutia o účasť vo svetovej skupine 2009. Zdolaný bude v rovnakom termíne čeliť niekomu z tria Bielorusko, JAR, Macedónsko v zápase o zachovanie si príslušnosti k I. skupine regionálnej zóny. SR by hralo v Bielorusku a malo by výhodu domáceho prostredia v dueloch s JAR i Macedónskom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Taliani takmer určite privítajú Slovákov na antuke