Svitu sa pod Urpínom nedarilo

Vybuchli v obrane. Svit inkasoval v Banskej Bystrici 110 bodov.
Vybuchli v obrane. Svit inkasoval v Banskej Bystrici 110 bodov. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|8. mar 2013 o 00:00

Po skvelom domácom víťazstve nad Komárnom neuspeli basketbalisti Iskry Svit v dohrávanom 4. kole extraligy na palubovke ŠKP Banská Bystrica.

Na Štiavničkách prehrali o 11 bodov, keď inkasovali až 110.

SVIT. Do zostavy medveďov sa po zranení členka vrátil Ray George, stále v nej však chýba Sean Smith. Sviťania pod Urpínom nezachytili začiatok, keď už v 3. minúte prehrávali o desať bodov (2:12).

V 14. minúte to bolo už hrozivých 43:19. Stý bod zaznamenal symbolicky najlepší strelec domácich Smajlagič, ktorý dal 26 bodov, rovnako, ako na druhej strane hosťujúci McNeal.

„Mali sme veľmi zlý začiatok, nezachytili sme nástup domácich. Možno, že sme trošku lietali v oblakoch po veľmi dobrom výkone s Komárnom. Bystrica sa chytila a bolo už potom veľmi ťažké ich zastaviť. Zrejme v hlavách nastalo nejaké uspokojenie a z toho potom vyplývala naša slabšia obrana. Hráči chceli, no jednoducho to už nešlo. Z výchovného hľadiska je ale možno aj dobré, že táto prehra prišla,“ povedal nám prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.

Americkému trénerovi Solomonovi sa do hry vrátil zranený George, ktorý odohral svoj prvý zápas po boku nového hráča Jacksona.

„Určite nás tam ešte čaká kus roboty na zohratie tímu. Smith nám bude chýbať ešte minimálne dva týždne,“ ozrejmil Drobný.

Zajtra na hviezdny Inter

Zajtra sa v Iskra Aréne predstaví veľmi ambiciózny a hviezdami nabitý Inter Bratislava. V jeho radoch pôsobia i dvaja Američania so skúsenosťami z NBA, odchovanec Svitu Peter Sedmák či jeden z najlepších slovenských basketbalistov Martin Rančík.

„Očakávame beznádejne vypredanú arénu a veľmi dobrý zápas. Hrať sa dá s každým, liga má náboj, je vyrovnaná,“ uzavrel Drobný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svitu sa pod Urpínom nedarilo