Svitana sa vrátil domov víťazne a gólovo

Svitana prispel k víťazstvu nad Žilinou jedným gólom.
Svitana prispel k víťazstvu nad Žilinou jedným gólom. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|4. jan 2017 o 12:14

Popradskí hokejisti po prvýkrát v sezóne zdolali Žilinu.

POPRAD. Mimoriadne úspešný bol návrat hokejového útočníka Patrika Svitanu do Popradu. Odchovanec kklubu sa tešil z cenného triumfu 6:3 svojho mužstva nad Žilinou, ktorý vyšperkoval i parádnym presným zásahom.

Stretnutie proti pritom nezačali domáci práve najlepšie, keď rýchlo prehrávali 0:2. Potom však v slušivých retro dresoch zavelili k veľkému obratu.

Piatimi gólmi v rade otočili výsledok a po triumfe 6:3 sa im po prvýkrát v sezóne konečne podarilo zdolať Žilinčanov.

„Som rád, že som v Poprade a že môžem pomôcť chalanom k vytýčeným cieľom. V úvode to bolo trochu nervózne, predsa len som sa vrátil domov po dlhých rokoch. Postupne to opadlo, nakoniec mi to tam i padlo, takže úspešný návrat. Zápas sa lámal v druhej tretine, v ktorej sme otočili výsledok. Hoci nám začiatok nevyšiel, stále sme hrali svoju hru, boli sme aktívni,“ uviedol útočník, ktorý sa domov vrátil po štyroch rokoch.

Popradskí hokejisti v retrodresoch zdolali Žilinu: fotogaléria

4.1.2017

Hrajú nový systém

Tréneri ho zaradili do štvrtej formácie s Mlynarovičom a Štrauchom.

V útočnom trojzáprahu sa tak stretli traja praváci. Dôveru dostávali aj v presilovkách, takže ich minutáž na ľade bola značná.

Poprad angažoval Patrika Svitanu
Prečítajte si tiež:
Poprad angažoval Patrika Svitanu

„S chalanmi sa mi hralo výborne. Sú to mladí, perspektívni hokejisti. Vždy je dobré hrať spoločne s ďalšími odchovancami. Hrajú tu nový systém, ktorý musím dostať pod kožu. Zápas mi chutil, verím, že to bude už len lepšie,“ zaželal si krídelník s prezývkou „Pinči“.

Po odchode z poľskej Cracovie Krakov sa podľa vlastných slov dohodli s vedením HK Poprad veľmi rýchlo.

„Bolo to intenzívne a som rád, že to takto dopadlo. Mal som rozpracované aj iné ponuky, ale mojou prioritou bolo vrátiť sa domov,“ dodal Patrik Svitana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svitana sa vrátil domov víťazne a gólovo