Svidník uchmatol po dráme Prešovu všetky tri body

Tuhý boj. Lepšie ho napokon zvládli bielo-modrí.
Tuhý boj. Lepšie ho napokon zvládli bielo-modrí. (Autor: frk)
Michal Frank|5. nov 2012 o 00:00

Vyše dvojhodinová vyrovnaná bitka sa vo vypredanej hale v Prešove skončila v prospech mierne favorizovaných volejbalistov zo Svidníka.

Hráči VK PU Mirad Prešov sa hotovali po dvoch rokoch zdolať rivala, spokojnejší však odchádzali hostia, ktorí sa pevne usadili na čele tabuľky.

PREŠOV. Bol to vyrovnaný zápas, na ktorého konci sa však tešili volejbalisti Svidníka, ktorí si z Prešova berú všetky tri body, po víťazstve 3:1.

Štvorsetový zápas trval vyše dvoch hodín a neraz mali oba tímy na mále. Na začiatku zápasu sa súperi naťahovali o každú loptu, potom sa hosťom podarilo získať náskok, ktorý už nepustili.

Druhý set začali lepšie domáci, ktorí viedli 5:0, no tento náskok čoskoro prešustrovali a v koncovke ťahali za kratší koniec. Nevzdali sa, zabojovali a v treťom dejstve jasne dominovali. Navrch mali aj vo štvrtom sete, no

Svidníčania sa na rivalov dotiahli a v koncovke sa bojovalo o všetko. Buď Prešov vyrovná, zaboduje a rozhodne tajbrejk, alebo Svidník vezme všetko.

Rozbehnutý stroj zaškrípal

„Škoda štvrtého setu. Mali sme ho dobre rozbehnutý. Viedli sme 13:7, potom sme v jednej rotácii dostali pri Rajdugovom podaní asi šesť bodov. To by sa nám nemalo stávať. Pri dráme v koncovke stálo šťastie pri súperovi,“ mrzí výsledok prešovského trénera Ľuboslava Šalatu.

Na súperovi ocenil kompaktnosť, najmä v úvode stretnutia: „Robili menej chýb, kým my sme v prvom sete vyhoreli na vlastných útočných chybách. Druhý set bol dramatickejší, ale asi trikrát sme zaváhali, keď nám padli ľahké lopty. Súper bol zohratejší.“

Motivácia na Myjavu

Sklamanie netajil po zápase ani kapitán Prešovanov Peter Beňa: „Mali sme to vo vlastných rukách. V koncovke štvrtého setu sme dvakrát odrazenú loptu nedokázali zložiť na zem...“

Derby, v ktorom vyšli Prešovčania bodovo naprázdno, považuje za veľkú motiváciu pred súbojom v Myjave, ktorá patrí spolu so Svidníkom a Prešovom k favoritom základnej časti súťaže.

„Vonku nás čaká Myjava, skúsime tie body získať tam. Nemôžeme zložiť zbrane,“ dodal kapitán CK PU Mirad Prešov.

Fakty

VK Mirad PU Prešov - Legend Watches Slávia Svidník 1:3 (-16, -22, 16, -27)

125 minút, rozhodovali: Höger, Porvazník, 550 divákov.

Prešov: Škľar, Beňa, Tholt, Faron, Hudák, Mikita, libero Lampart (Maroš Sopko, Andráš, Németh). Tréner: Ľuboslav Šalata.

Svidník: Feňo, Macko, Drobňák, Rajduga, Skasko, Malina, libero Barlík (Hauer, M. Sopko ml.). Tréner: Jaroslav Vlk.

frk



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidník uchmatol po dráme Prešovu všetky tri body