Svidník obrali o lepší výsledok koncovky

Sportnet|4. nov 2015 o 00:00

Na pôde Prievidze neboli Svidníčania ďaleko od lepšieho výsledku.

Hoci na pôde Prievidze neboli Svidníčania ďaleko od lepšieho výsledku, konečný výsledok pomerom 0:3 hovorí jasne v prospech ich súpera. O osude extraligového stretnutia rozhodli koncovky setov.

SVIDNÍK. Výsledok z Prievidze hovorí pre domácich, ktorí zvíťazili 3:0. Napriek tomu, že volejbalisti Agro-Eko Slávia Svidník ešte nezískali na palubovkách súperov ani set, v sobotu neboli ďaleko od toho, aby si túto svoju bilanciu vylepšili.

Nádej nestačila

Prievidžania sa dostávali do zápasu pomalšie a to hostia využili na to, že takmer celý prvý set viedli. V koncovke však domáci predsa len zapli a išli do priebežného vedenia.

Slávia nezačala zle ani druhé dejstvo, no postupne mali stále viac a viac na vrch zverenci trénera Jaroslava Vlka, ktorí ho získali na 18.

V treťom sete viedol Svidník 16:11, ale ani náskok piatich lôpt nestačil na to, aby sa jeho hráči vrátili do zápasu a zdramatizovali ho vo viac ako v 3-setovom súboji.

„Ak máte ozubené koleso a jeden zub, ktorý sa nedá nahradiť druhým, vypadne, stroj fungovať nebude, čo nás v tomto prípade stálo lepší výsledok. Hoci nie všetko fungovalo podľa mojich predstáv, pozitívne je, že niektorí hráči za svojím výkonom proti Komárnu nezaostali a na palubovke sa prezentovali bojovným prejavom,“ konštatoval tréner Agro-Eko Farma Slávia Svidník.

Rozdielový servis

Prievidza bola hrateľným súperom, no Svidníčania doplatili na slabší príjem a prihrávku. Pomer es 10:3 hovoril jasne pre domácich a hoci v útoku bola štatistika pomerom 37:35 pre zmenu v prospech Slávie, na lepší výsledok to nestačilo.

„Ak by sme získali aspoň jeden set, súpera by to vyviedlo z rytmu a dostal by sa pod väčší tlak. Keď sa pozriem na zápas s odstupom niekoľkých hodín, myslím si, že sme mohli uhrať viac. Pred zrakmi hŕstky našich najvernejších fanúšikov, ktorí nás prišli povzbudiť, sme síce podali bojovný výkon, ale v koncovkách druhého a tretieho setu nám chýbala väčšia koncentrácia, i viac rozhodnosti, čo sa premietlo najmä do chýb na prihrávke, hoci som nemal pocit, aby servis súpera bol ťažký. V takýchto momentoch musíme hrať všetci s maximálnym sebavedomím, a to sa nám nepodarilo,“ hodnotil P. Tholt.

Prievidza - Svidník 3:0 (23, 18, 22)

Zápas trval 74 minút, rozhodovali: Fiľo a Hodoň, 450 divákov.

Svidník: J. Hriňák 3, Mikula 11, Labik 5, Lamanec 16, Ščerba 4, Skasko 7, libero Vitko (Kuchárik, Majcher, Soták 1, Smolej).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidník obrali o lepší výsledok koncovky