Svidníčanov delila od tajbrejku jedna lopta

Tréner Svidníka Jaroslav Vlk. Verí, že jeho zverenci budú zajtra v domácej hale úspešní.
Tréner Svidníka Jaroslav Vlk. Verí, že jeho zverenci budú zajtra v domácej hale úspešní. (Autor: tasr)
Sportnet|27. mar 2012 o 00:00

Svidníčanom sa po ceste do Bratislavy sa im pokazil mikrobus, v štvrtom sete nevyužili setbal a v konečnom účtovaní podľahli Volley Teamu 1:3.

V prvom semifinále sa športové šťastie otočilo k Svidníčanom chrbtom. Po ceste do Bratislavy sa im pokazil mikrobus, v štvrtom sete nevyužili setbal a v konečnom účtovaní podľahli Volley Teamu 1:3.

SVIDNÍK. Volejbalisti VK Slávia Svidník absolvovali v deň prvého semifinále mužskej volejbalovej extraligy hneď dva súboje. Prvý s technikou a druhý s Volley Teamom Unicef Bratislava.

Svidníčania vycestovali za súperom už v piatok a svoj tréningový stan si rozložili pod Zoborom.

Mužstvo bolo výborne naladené, hráči nastupovali na cestu do hlavného mesta s obrovským odhodlaním, ale za Nitrou sa pokazil deväťmiestny mikrobus, v ktorom bol naložený aj kompletný výstroj.

Nakoniec ostala zverencom trénera Jaroslava Vlka na rozcvičku polhodina, čo sa podpísalo aj pod ich vstup do stretnutia.

„Nechceme sa na to vyhovárať, ale pravda je, že to ovplyvnilo našu koncentráciu, lebo celú cestu na trase Nitra – Bratislava sme sa zapodievali tým, ako dostať celé mužstvo včas na zápas. Nakoniec sme nevstúpili do stretnutia podľa našich predstáv a kým súperovi vychádzalo všetko, my sme v prvom sete nedokázali v útoku adekvátne odpovedať,“ konštatoval tréner VK Slávia Svidník Jaroslav Vlk.

Nevyužitý setbal

Po prvom prehranom sete 25:15 sa však Slávia odrazila a v druhom dejstve pomerom 22:25 vyrovnala na 1:1. V treťom sete sa Volley Team mohol oprieť najmä o podanie Mikulu, pri ktorom Svidník nedokázal kontrovať a domáci po výsledku 25:17 išli do vedenia 2:1.

Štvrtý set začali opäť lepšie Bratislavčania, ktorí viedli 8:3, no diváci v HANT Aréne boli ešte svedkami dramatickej koncovky.

„Napriek tomu, že štvrtý set sa pre nás od úvodu nevyvíjal najpriaznivejšie, náskok sme postupne stiahli. Za stavu 24:20 sme dokonca pri podaní M. Malinu otočili na 24:25, ale náš setbal sme nepremenili. Domáci vyrovnali a dramatickú koncovku nakoniec získali vo svoj prospech. Škoda, lebo sme siahali po tajbrejku, ktorý mohol dopadnúť všelijako,“ dodal J. Vlk.

Nie sme horší...

Ako kouč Svidníka ďalej zdôraznil, zápasy play–off kladú na zodpovednosť oveľa vyššie nároky, preto sa hráči na obidvoch stranách dopustili niekoľkých ľahkých nevynútených chýb. V stredu v domácej športovej hale sú však Svidníčania odhodlaní urobiť pre víťazstvo maximum, na čo je, podľa J. Vlka, jasný recept.

„V rade musíme postaviť šestku, ktorá bude najkompaktnejšia a najúdernejšia, pričom dôležité bude, aby sme sa skoncentrovali a ubránili kľúčových hráčov súpera. Jediný rozdiel vidím iba v tom, že v niektorých 3- 4-bodových fázach sme si nedokázali kvalitnejšie prihrať. V ničom inom horší nie sme a keď sa nájde hráč, ktorý pri dôležitých loptách vezme zodpovednosť na seba, som presvedčený, že budeme úspešní,“ prognózoval J. Vlk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidníčanov delila od tajbrejku jedna lopta