Švéd hral 15 rokov so zlomeným krčným stavcom

SITA|16. okt 2012 o 14:23

Chýbajúca časť krčného stavca je výsledok 15 rokov starého úrazu.

ŠTOKHOLM. Švédsky hokejový obranca August Tornberg, ktorý pôsobí v tretej najvyššej domácej súťaži, hral 15 rokov bez časti jedného z krčných stavcov.

Dvadsaťročný obranca inkasoval koncom septembra v súboji s Bjöklövenom úder do oblasti tváre a podrobil sa vyšetreniam, keďže ho bolela hlava. Ich závery prekvapili všetkých. Informuje o tom hokej.cz s odvolaním sa na denník Norrbotten Courier.

Chýbajúca časť krčného stavca je výsledok 15 rokov starého úrazu, keď pri hraní spadol z hrazdy, na ktorej visel za kolená dolu hlavou. Vtedy mal síce bolesti hlavy, ale lekári neodhalili žiadne zranenie. Tornberg vtedy nemohol hýbať hlavou, neskôr v škole trpel poruchami pozornosti.

"Najhoršie to bolo v siedmej až deviatej triede, keď som najviac vyrástol. Aj tak som však dostal štipendium na strednej škole," spomína Tornberg. Bolesti krku sa postupne stupňovali, dvakrát denne podstupoval masáž.

Terajšie vyšetrenia odhalili, že v minulosti utrpel zlomeninu krčných stavcov. Vďaka hokeju nie sú následky zranenia z detstva vážnejšie, svalová hmota udržala dôležité časti kostí v prijateľnej polohe.

"Mal som naozaj veľké šťastie, že sa za tých 15 rokov nestalo nič horšie. Veď som mohol pokojne skončiť na invalidnom vozíku. Keď človek zistí niečo podobné po takej dlhej dobe, potom stratí dôveru v lekársku starostlivosť," priznal pre Norrbotten Courier Tornberg, ktorého teraz čaká operácia a predčasný koniec sezóny. Hrať bude môcť najskôr o rok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švéd hral 15 rokov so zlomeným krčným stavcom