Zdolal ho iba jeden klub. Suverén našej ligy vytvoril nový rekord

SITA|11. dec 2016 o 21:00

Žilina má pred svojimi prenasledovateľmi veľký náskok.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina aj v jesennej derniére potvrdili svoje dominantné postavenie v tomto ročníku najvyššej slovenskej súťaže.

Zverenci trénera Adriána Guľu zdolali v nedeľňajšom podvečernom dueli devätnásteho kola Fortuna ligy hráčov MFK Zemplín Michalovce jednoznačne 7:1.

Sedem gólov strelili pomerne nedávno aj do siete FC Spartak Trnava (7:0) v domácom dueli pätnásteho kola na začiatku novembra.

Majú pred sebou ďalšie méty

Proti Michalovciam sa dvakrát presadili Nermin Haskič a Filip Hlohovský (so štrnástimi presnými zásahmi najlepší kanonier jesennej časti Fortuna ligy), raz skórovali Nikolas Špalek, Filip Kaša a vlastný gól si dal stopér hostí Oliver Podhorin.

Za Michalovce na priebežných 1:6 znížil až v 83. minúte ghanský legionár Emmanuel Mensah, posledné slovo mal spomenutý Kaša.

"Chalani dnes odviedli skvelú prácu. Nekoncentrovali sa na ostatné výsledky, ale na svoje úlohy. V zápase sme boli dostatočne hladní po úspechu, tímoví a takticky výborne pripravení," zhodnotil na klubovom webe nedeľňajší triumf nad Michalovcami tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.

"Teší ma, že sme mali pod kontrolou priestor aj loptu, to sú kľúče, ktoré sú podstatné. K tomu sme pridali produktivitu a vysokú efektivitu pri zakončení," pokračoval Guľa.

"V defenzíve sme pôsobili stabilne. Výsledkom toho je odmena pre fanúšikov, ktorí pri nás sú od začiatku sezóny. Je to odmena aj pre celý klub, hráčov i rodinných príslušníkov, ktorí stoja pri chalanoch. Sme v určitej fáze, ktorú sme odštartovali fantasticky, pred nami sú ďalšie méty," dodal tréner Žilinčanov.

Vavro: Som rád aj za vlastný gól súpera

K slovám úspešného kouča sa pridal aj stopér Denis Vavro, ktorý pre zranenie odišiel v nedeľu z trávnika v 77. minúte.

"Odohrali sme kvalitný zápas, po strelení druhého gólu sa zlomil jasne na našu stranu. Pridali sme ďalšie presné zásahy a dominovali až do konca stretnutia. S jeseňou sme sa rozlúčili vysokým víťazstvom. Som rád aj za vlastný gól, ktorí si Michalovce strelili," prezradil.

Futbalisti Žiliny z ostatných trinástich stretnutí najvyššej slovenskej súťaže vydolovali až 37 z 39 možných bodov (12 výhier, jedna remíza a žiadna prehra a skóre 43:6), nezvíťazili len 30. októbra v Prešove proti nováčikovi 1. FC Tatran (1:1) v rámci 14. kola.

Jedinú prehru v tomto ročníku Fortuna ligy registrujú od 20. augusta: v 6. kole podľahli na Pasienkoch tesne 0:1 Slovanu Bratislava.

Utvorili rekord

So ziskom päťdesiatich bodov po jesennej časti (bilancia 16-2-1, skóre 55:12) utvoril MŠK Žilina rekordný zápis pri formáte s 33 kolami (hrá sa od sezóny 2007/2008).

Pred rokom získal v devätnástich odohraných kolách jesene ročníka 2015/2016 dovedna 48 bodov napokon majstrovský AS Trenčín.

Pred jarnou časťou sú Žilinčania najväčším adeptom na titul - pred druhou Podbrezovou disponujú dvanásťbodovým náskokom, tretí v klasifikácii Slovan Bratislava má o priepastných sedemnásť bodov menej ako líder.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zdolal ho iba jeden klub. Suverén našej ligy vytvoril nový rekord