Suspendácia šiestich ruských bežcov zostáva v platnosti, nepôjdu na Tour de Ski

Olympijský víťaz zo Soči 2014 v behu na 50 km Alexander Legkov (v strede) ani strieborný Maxim Vylegžanin (vľavo) nemôžu štartovať na Tour de Ski.
Olympijský víťaz zo Soči 2014 v behu na 50 km Alexander Legkov (v strede) ani strieborný Maxim Vylegžanin (vľavo) nemôžu štartovať na Tour de Ski. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. dec 2016 o 16:00

Medzi potrestanými je aj víťaz seriálu zo sezóny 2012/2013 Alexander Legkov a tiež vtedy celkovo tretí Maxim Vylegžanin.

VAL MUSTAIR. Šestica ruských bežcov na lyžiach Alexander Legkov, Jevgenij Belov, Maxim Vylegžanin, Alexej Petuchov, Julia Ivanovová a Jevgenija Šapovalovová nebude štartovať na etapovom podujatí Tour de Ski.

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) ponechala v platnosti ich predbežnú suspendáciu, ktorú uvalila dvadsiateho druhého. decembra pre podozrenie z porušenia antidopingových pravidiel.

Olympijský víťaz na päťdesiat kilometrov Alexander Legkov aj jeho krajan Jevgenij Belov sa už skôr odvolali proti trestu.

FIS ním zareagovala na vyšetrovanie dvadsiatich ôsmich ruských účastníkov zimných olympijských hier 2014 v Soči Medzinárodným olympijským výborom (MOV) po zverejnení McLarenovej správy.

Informovala o tom agentúra DPA.

Dvaja z potrestaných - Legkov a Vylegžanin - získali v Soči zlato resp. striebro v behu na 50 km.

Legkov v sezóne 2012/2013 ovládol celý seriál Tour de Ski, Vylegžanin vtedy skončil celkovo tretí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Suspendácia šiestich ruských bežcov zostáva v platnosti, nepôjdu na Tour de Ski