Šupler nechce starnúť nečinnosťou, opäť je v Trenčíne

Július Šupler s trenčianskymi deviatakmi pri nácviku techniky.
Július Šupler s trenčianskymi deviatakmi pri nácviku techniky. (Autor: – VLADIMÍR KOLÁČEK)
Ondrej Gajdoš|15. jan 2015 o 21:04

Skúsený tréner prináša nový impulz, vraví šéf mládeže Róbert Švehla.

TRENČÍN. Ako dôchodca by už mohol oddychovať, venovať sa rodine, vnukom, no vždy v ňom zvíťazí hokej. Najlepšie sa cíti s hráčmi na ľade.

Prvý tréner reprezentácie po rozdelení Česko-Slovenska a prvý slovenský kouč v KHL Július Šupler má 64 rokov a energiu na rozdávanie. Mládežnícka Dukla Trenčín ho angažovala ako konzultanta na tréningy s tímami od siedmakov až po dorast.

Pomôcky vozí v aute

Vo štvrtok ráno si doma v Poprade zbalil do auta tréningové pomôcky a krátko popoludní viedol na Demitrovom štadióne hodinový tréning deviatakov.

„Nechcem starnúť nečinnosťou. Mám veľa skúseností a rád by som ich odovzdal mladej generácii,“ povedal tréner, ktorý v minulej sezóne viedol extraligový HKM Zvolen.

„Som v kontakte aj s ďalšími klubmi, ale v Trenčíne sme sa dostali najďalej. V týždňových cykloch sa zameriavam na individuálny rozvoj hráčov, nové formy a metódy tak, aby sa zdokonaľovala technika mladých hokejistov.“

"Komunikujem aj s trénermi tohto tímu a ak majú otázky, som pripravený im pomôcť. Kým oni sa sústreďujú na systém hry, kolektívnu prípravu, môj priestor je pri rozvíjaní individuálnych činností - pri korčuľovaní, vedení puku, prihrávkach, streľbe."

Zdalo sa, že najživšie bolo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Šupler nechce starnúť nečinnosťou, opäť je v Trenčíne