Súpera takmer sami zložili z lopaty

Skóroval. V Námestove sa gólovo presadil aj Skvašík.
Skóroval. V Námestove sa gólovo presadil aj Skvašík. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|21. sep 2011 o 00:00

S každým zápasom akoby rástla chuť futbalistov MFK Košice B pobiť sa o body. V doterajšom priebehu tohto ročníka III. ligy je pre nich príznačná odvaha ako doma, tak i vonku. Dokumentovali to i naposledy na ihrisku Námestova.

KOŠICE. Papierovo síce Oravčania neboli favoritom, ale u mladého tímu východniarov je niekedy ťažko predvídateľné, ako si poradí so skúsenejšími protihráčmi.

Prepásli tutovky

Naši podobne ako predtým v Starej Ľubovni nezaváhali a potvrdili rolu mierneho favorita, hoci tentoraz to nebolo také presvedčivé.

„Napočítal som nie menej než osem vyložených šancí, ktoré sme premárnili. Takéto tutovky by mali hráči zo širšieho kádra prvého tímu, ale nielen oni, hravo zužitkovať. Po tom, čo sme sa ujali vedenia, sme nepridali ďalšie zásahy. To sa nám takmer vypomstilo, keď domáci po zmene strán využili slabšiu desaťminútovku v našom podaní a vyrovnali. Trošku sme znervózneli, ale bolo dobré, že sme dali upokojujúci druhý gól a vyhrali, hoci výsledok bol až do konca na vážkach,“ komentoval priebeh duelu jeden z členov realizačného tímu a koordinátor mládeže v MFK Bohumil Andrejko.

Pripomenul, že už do prestávky mohol byť náskok taký výrazný, že v druhej časti nemuseli byť žiadne nervy. „Videli sme hrať Námestovo na Lokomotíve a vedeli sme, že máme na tohto súpera.“ Skúsený tréner poznamenal, že kolektív východniarov si s každým absolvovaným zápasom viac verí a výkonnostne napreduje.

Cenné hráčske prelínanie

Kvalite celku výdatne pomáha prítomnosť tých hráčov, čo koketujú s áčkom. „Tí dokážu ostatných potiahnuť, ale cením si, že aj kmeňoví chlapci z rezervy nestagnujú a snažia sa zlepšovať.“

Počínanie si v rezerve je prospešné aj pre jednotlivcov zo širšieho kádra corgoňligového mužstva, ktorí nie sú neraz kvôli rekonvalescencii v plnej záťaži.

„Často sa zapája do akcie Gál-Andrezly, ktorý i tentoraz pomohol svojím gólom k úspechu.“ Pomáha aj nasadenie legionárov zo Srbska Ostojiča a Sekuliča, ktorí si pripravujú pôdu na prípadný prienik do A-tímu.

Na druhej strane nádejní futbalisti z vlastnej liahne vidia, že ak nepoľavia, môžu sa neskôr prebiť do pozornosti realizačného tímu áčka. Z dorasteneckej základne zase dostáva príležitosť Trebuňák. „Prílev nádejných chlapcov je dôležitou súčasťou tvorby kádra rezervy,“ zakončil B. Andrejko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Súpera takmer sami zložili z lopaty