Súper im ukázal, ako hrať v eurolige

Jediná bodujúca. Z Košičaniek presne strieľala len Žirková.
Jediná bodujúca. Z Košičaniek presne strieľala len Žirková. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|30. okt 2010 o 00:00

Basketbalistky Dobrých anjelov nedopadli v tohtoročnej euroligovej premiére slávne. V závere už v talianskom Tarante nemali ani o čo hrať, zápas bol rozhodnutý v ich neprospech.



KOŠICE. Košičanky začali Euroligu prehrou v Tarante 59:74. V zápase ani raz neviedli, čo nie je pre nich lichotivou vizitkou. Súper potvrdil, že bude mať v skupine najvyššie ambície, ale tie chcú mať aj Dobrí anjeli. Budú však musieť pridať do kroku.

Iba Žirková nestačí

„Domáce družstvo nám ukázalo, ako sa hrá v Eurolige. Agresívne, tvrdo," skonštatoval tréner Dobrých anjelov Štefan Svitek. Košický tím však v súťaži nie je žiadnym nováčikom, aby hral úlohu žiaka. „Najmä v útoku sme to nepotvrdili. Mali sme množstvo stratených lôpt a nízku úspešnosť streľby. S takou sa ťažko vyhrávajú zápasy. K Žirkovej (dala 29 bodov - pozn. aut.) sa nikto nepridal, veď druhá v úvodzovkách najviac bodujúca hráčka Dupreeová nastrieľala len sedem bodov, ostatné ešte menej. Bolo to v ostrom kontraste s tým, ako si svoje body rozložilo družstvo súpera. Bol to markantný rozdiel. Je naozaj potrebné, aby bodmi pomohli i ďalšie, lebo basketbal sa ešte stále hrá na strelené koše."

Doťahovanie stálo sily

V prospech Talianok zrejme zahrala aj väčšia súhra, v košickom tábore došlo k hráčskym zmenám na poslednú chvíľu. Slovenský šampión už od začiatku nenaskočil do vlaku správnou nohou a od úvodných minút musel doháňať náskok súpera. „To poznačilo celý zápas. Síce sme do polčasu stratu stiahli na šesť bodov a po prestávke dokonca na dva, ale umožnili sme potom domácim opäť si ho vypracovať. Zrejme to doháňanie stálo veľa síl a kopili sme mnoho chýb," dodal Š. Svitek.

Jedna prehra ešte nemusí nič znamenať, stačí si spomenúť na minuloročný katastrofálny začiatok a napokon z toho bol historický postup do štvrťfinále. Tento rok však chcú Dobrí anjeli odštartovať podstatne lepšie, a tak najbližšiu stredu doma proti francúzskemu Mondeville (18. hod.) potrebujú zabrať naplno. Ešte predtým ich dnes o 17. hod. v Infiniti aréne čaká extraligový zápas s Popradom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Súper im ukázal, ako hrať v eurolige