Suchý: Neľutujem, že som hral v Poprade

Radoslav Suchý. S Popradom vybojoval striebro.
Radoslav Suchý. S Popradom vybojoval striebro. (Autor: tasr)
Sportnet|11. apr 2011 o 00:00

Skúsený hokejový obranca Radoslav Suchý mal v pláne odohrať túto sezónu v drese HC Lev v KHL. Keďže v lete minulého roku sa snaha "levov" pôsobiť v tejto prestížnej súťaži neskončila úspešne, Rado sa rozhodol odohrať sezónu v extraligovom HK Poprad.

Aj jeho zásluhou sa kamzíci prebojovali až do finále a získali cenné strieborné medaily.

POPRAD. Bývalého výborného reprezentačného obrancu sme sa opýtali, ako s určitým odstupom času hodnotí finálovú sériu s Košicami, v ktorej Popradčania prehrali 4:1 na zápasy.

"Myslím si, že keby sme boli trošku efektívnejší v koncovke, určite by sme celú sériu urobili viac napínavejšou. Za náš výkon sa však hanbiť nemusíme. Mali sme šance a Košiciam sme boli dosť vyrovnaným súperom, hoci konečný stav série to až tak nenaznačuje. Dovolím si povedať, že v počte gólových príležitostí sme sa Košiciam vyrovnali. Nevyšiel nám iba ten druhý domáci zápas, v ktorom sa nám vôbec nedarilo," vrátil sa k nedávno skončenému finále R. Suchý.

Vyhoreli v koncovke

Predovšetkým vyložené gólové príležitosti Popradčania zahadzovali, a to sa im zákonite muselo v konečnom účtovaní vypomstiť.

"Už v prvom kole play-off so Skalicou sme sa v koncovke trápili. Aj vtedy sme dávali málo gólov, a to sa zopakovalo i proti Košiciam. Nechali sme vyniknúť brankárov Lakosila a Hudáčka. Obaja navyše chytili výbornú formu a podávali proti nám fantastické výkony," poznamenal R. Suchý.

I keď bezprostredné sklamanie po finálovej prehre bolo určite veľké, aj striebro má svoju hodnotu. "Určite ani striebro nie je na zahodenie. Nesmieme zabudnúť na to, že na začiatku sezóny sme ani len nevedeli, či sa v Poprade vôbec bude hrať. Po úvodných siedmich zápasoch sme boli na poslednom mieste tabuľky. Keď toto všetko zoberieme do úvahy, myslím si, že to je obrovský úspech," zdôraznil R. Suchý.

Bol doma s rodinou

V popradskom tíme sezónu nielenže začal, ale ju tu dohral až do konca. Neľutuje to? "Na ľadovej ploche som strávil dosť času, na to sa určite sťažovať nemôžem. Som rád, že sa nám s mužstvom darilo. Vôbec neľutujem, že som tu ostal. Myslím si, že som urobil dobré rozhodnutie. Bol som celú sezónu doma s rodinou, starší syn mi tu chodí do školy," ozrejmil R. Suchý.

Konečné druhé miesto pre Poprad považuje za spravodlivé. "So sezónou môžeme byť spokojní. Prehrali sme s Košicami, ktoré mali vo svojom kádri tých najlepších hráčov. Rozpočet ich klubu im dovoľoval viac ako nám. Tá kvalita sa napokon odzrkadlila."

Golf v Turecku

Po dlhom čase bez holenia zhodil Rado bradu hneď na druhý deň po poslednom finálovom zápase. "Nie je to môj štýl, takže to išlo hneď dolu. Manželka mi povedala, že konečne zase vyzerám ako človek," s úsmevom prezradil R. Suchý, ktorý si teraz na niekoľko dní od hokeja celkom oddýchne pri golfe v Turecku.

"Momentálne sa motám po záhrade, dávam na kurt tenisovú sieť. Trochu začíname s jarným upratovaním. V stredu odchádzam do tepla. S kamarátmi sa idem odreagovať do Turecka, kde si ideme zahrať golf," naznačil R. Suchý.

A kde by chcel pôsobiť v budúcej sezóne? "Verím tomu, že sa tímu HC Lev na druhý pokus podarí dostať do KHL. Rád by som bol jeho súčasťou," dodal R. Suchý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Suchý: Neľutujem, že som hral v Poprade