Štvrtoligisti v Lipanoch o regionálny pohár

Sportnet|17. máj 2010 o 00:00

Z roka na rok klesá záujem klubov o účasť v regionálnej časti Slovenského pohára, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou v tomto roku zapíše poslednú stránku svojej histórie.

Aj keď VsFZ a jej predstavitelia majú záujem pokračovať v tejto prestížnej súťaži, predsa len klesá záujem klubov hrávať pohárové stretnutia v strede týždňa. V tejto nelichotivej ekonomickej situácii prichádza na rad aj problém s uvoľňovaním hráčov na zápasy. Takmer všetci jednohlasne hovoria, že sú amatérmi a prvoradá je práca až potom ich koníček - futbal.

KOŠICE. Ako sa zdá, tak blížiace sa finále regionálnej časti Slovenského pohára, ktoré sa hrá už túto stredu o 16.30 h v Lipanoch, zapíše poslednú stránku bohatej histórie tejto súťaže. V tomto roku si futbalový klub Odeva Lipany pripomína významné jubileum, keď oslavuje 85 rokov svojej aktívnej činnosti. Pohárový duel bude jednou zo sprievodných akcií osláv v klube, ktoré sa však uskutočnia v inom termíne.

Finále veľkým úspechom

Pomaličky sme si už zvykli, že do finále regionálnej časti Slovenského pohára vo futbale sa neprebojuje ani jeden z celok z predchádzajúceho ročníka. Vlani v Michalovciach sa stretol líder štvrtej ligy Snina a treťoligová Lokomotíva Košice. Zo súboja po jedenástkovom rozstrele lepšie vyšla Snina, ktorá svoju úspešnú sezónu korunovala aj postupom do III. ligy. Po troch jesenných a jednom jarnom kole sme spoznali dvojicu finalistov. Tá prešla vyraďovacím sitom bez zakolísania. V stredajšom lipianskom finále sa predstavia po prvý raz v histórii obaja štvrtoligisti, pre ktorých je to veľkým úspechom.

"S niečím podobným sme pred začiatkom sezóny vôbec nerátali," hovorí predseda FK Sokol Ľubotice Karol Hricičák. "Darí sa nám v lige aj pohári a verím, že nám to vydrží aj v samotnom finále. Snažíme sa hrať otvorený futbal a ofenzívny futbal. Až na štvoricu tridsiatnikov máme v mužstve mladých hráčov, ktorým sedí technický futbal. Aj preto naše zápasy s celkami, ktoré sa snažia hrať, majú dobrú úroveň a sú okorenené aj gólmi." Tretí celok IV. ligy skupiny Sever svoju ofenzívnu hru potvrdil v pohári, keď jeho strelci zaznamenali v štyroch dueloch 19 gólov. "Už samotná účasť vo finále je pre hráčov a klub úspechom. Čo bude ďalej, na to si počkáme," dodal predseda klubu.

Súperom solídne hrajúcich Ľubotíc bude líder IV. ligy skupiny Juh Moldava B, ktorú pokojne môžeme považovať za mierneho favorita. Predsa len môže čerpať zo širšieho a skúsenejšieho kádra. Pre hráčov moldavskej rezervy je finále rovnako veľkým úspechom. Môžeme povedať, že len hodiny delia hráčov oboch celkov od veľkého pohárového finále, ale vzhľadom na nepriaznivé počasie sa natíska otázka, či hrať na rozmočenom teréne, alebo duel radšej odložiť na iný termín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvrtoligisti v Lipanoch o regionálny pohár