Štvorgólový Miklík sa v derby vybláznil

Strelecký koncert. Košický útočník Michel Miklík dáva gól brankárovi Popradu Martinovi Klempovi v rozhodujúcom samostatnom nájazde.
Strelecký koncert. Košický útočník Michel Miklík dáva gól brankárovi Popradu Martinovi Klempovi v rozhodujúcom samostatnom nájazde. (Autor: tasr)
Sportnet|30. dec 2010 o 00:00

Ak by sa u nás vyhlasovala hviezda zápasu, po derby stretnutí Popradu a Košíc by bol jasným kandidátom hokejový útočník Michel Miklík. Krídelník Košíc dal v riadnom hracom čase tri góly, pri samostatných nájazdoch sa presadil dvakrát.

Ak by sa u nás vyhlasovala hviezda zápasu, po derby stretnutí Popradu a Košíc by bol jasným kandidátom hokejový útočník Michel Miklík. Krídelník Košíc dal v riadnom hracom čase tri góly, pri samostatných nájazdoch sa presadil dvakrát, jeho posledný zásah rozhodol o tom, že v ťaháku 38. kola extraligy vyhrali oceliari pod Tatrami 5:4 po samostatných nájazdoch.

KOŠICE. Michel Miklík, jeho meno sa po zápase v Poprade spomínalo právom. Košický útočník si svoje štatistiky vylepšil o štyri góly. Taká porcia nie je častá, Michel však potvrdil, že má nos na góly a v derby sa vybláznil do sýtosti. Taký vydarený zápas ešte v extralige nemal.

Zásluha spoluhráčov

"Ako premýšľam, tak premýšľam, lepšie stretnutie som ešte v najvyššej súťaži nemal. Ale tu hneď musím podotknúť, že je to veľká zásluha mojich spoluhráčov. To oni ma zásobovali skvelými prihrávkami. Mne sa darilo v koncovke, občas sa aj taký večer pritrafí," skvele naladený bol Michel Miklík. "V kostiach som vôbec necítil, že ten večer bude taký úspešný. No vidíte, aj bez toho pocitu však môže prísť takýto zápas."

Košičania majú pred Popradom už 17-bodový náskok. V posledných troch stretnutiach získali s Banskou Bystricou, Slovanom a Popradom šesť bodov. Všetko na ľade súperov.

"Tak s tým musíme byť spokojní. Dvakrát sme vyhrali, mrzia akurát samostatné nájazdy v Bystrici, mohli sme mať o bod viac," pochvaľuje si úspešné ťaženie hrdina posledného derby, ktorého však v súvislosti s vystúpením pod Tatrami škrelo, že až trikrát oceliari inkasovali v oslabení.

"Oslabenia sme mali dobré, tie tri využité popradské presilovky však o tom nehovoria. Vieme, že naše presilovky nie sú vynikajúce, ale pracujeme aj na tom."

Vďačný za každý gól

Pred derby stretnutím si želal prekročiť 20-gólovú métu. No o tom, že hneď poskočí na cifru 23, sa mu ani nesnívalo. A razom sa tak ocitol v závese za dosiaľ najlepším strelcom súťaže Tománkom z Banskej Bystrice, ktorý skóroval 25-krát. Ak by to Michelovi sypalo aj naďalej, mohol by pomýšľať na titul - kráľ strelcov.

"Som vďačný za každý gól, ktorý dám. Uvidíme, ako mi to pôjde v ďalších kolách, potom sa môžeme baviť o najlepšom kanonierovi. Ale rád by som ešte nejakými gólmi prispel k výhram môjho tímu," netají, že svoje štatistiky chce ešte vylepšiť.

Nechal si niečo na Žilinu?

Dnes sa oceliari predstavia v Steel Aréne v zápase so Žilinou. Na posledný zápas v roku 2010 nastúpia v oranžovo-čiernych retroch dresoch. V nich naposledy zdolali Sklaicu 8:2. Po gólovom koncerte v Poprade je namieste otázka, či si Miklík ušetril čosi aj na žilinských vlkov.

"Budem sa snažiť podať čo najlepší výkon, samozrejme, ak bude možnosť, tak streliť nejaký gól. Určite si však v prvom rade želám tri body, nech je rozlúčka so starým rokom taká, ako sa patrí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvorgólový Miklík sa v derby vybláznil