Stropkov zabudol strieľať góly, Humenčania zatiaľ bodujú iba u súpera

Duel v Stropkove nemal víťaza. S Humenným sa rozišli zmierlivo 1:1.
Duel v Stropkove nemal víťaza. S Humenným sa rozišli zmierlivo 1:1. (Autor: Martin Rusin)
Sportnet|28. apr 2015 o 00:00

Streleckú biedu Stropkovčania ukončili naposledy doma proti Humennému.

V prvom jarnom kole treťoligoví futbalisti Stropkova zdolali Giraltovce rozdielom triedy (3:0). Potom v ďalších piatich dueloch nezaznamenali ani gól. Štyri razy dosiahli remízu 0:0 a raz prehrali. Streleckú biedu ukončili naposledy doma proti Humennému, keď síce raz skórovali, ale i tak to stačilo len na zmierlivý výsledok 1:1.

STROPKOV. Tím je v poriadnej streleckej kaši, ale čo si navaril, to musí aj zjesť.

Chýbajú skúsenosti

„Ani neviem, čo mám na to povedať. Jednoducho nám to nejde,“ povzdychol si asistent trénera Róbert Potoma.

Podľa neho v ostatných dvoch dueloch bola aj primeraná snaha, bojovnosť a keď sa aj mužstvo dostalo do šance, tak stroskotalo.

„I proti Humenčanom sme trafili brvno, ale lopta sa odrazila von. Ak sa súper postaví na šestnástku a nemá záujem hrať, je to zložité. Bolo len otázkou času, kedy strelíme gól. Hostia pri všetkej úcte nemali herne na nás, nevypracovali si žiadne možnosti, vystrelili iba raz na našu bránu, ale i tak zo štandardky vyrovnali. Mali sme však dosť možností na zvrat, rohové kopy som už nevládal ani rátať. Tlačili sme, hralo sa zväčša na polovici Humenného, ale chýbajúce skúsenosti našich mladíkov sa znovu negatívne odzrkadlili. Stále nám nie je súdené dať ďalšie góly a to by sme nedokázali vari ani vtedy, keby na ihrisku ani súper nebol.“

Blok v hlave

Predtým v niektorých dueloch tím ani nemal poriadne možnosti, na dostatočnej úrovni nebola ani bojovnosť.

Preto sa hráči nemohli čudovať, že si nesiahli na výhru. Teraz je to už predsa len lepšie.

„Zrejme stále však chlapci cítia psychický tlak v hlave. Preto niekedy nebola dostatočná futbalová kvalita a vytratilo sa i nasadenie. V Plavnici to už bolo super, aj naposledy sme naplno šliapali. Hráči potrebujú čo najviac ťažkých súbojov, hoci teraz strácame body. Síce až na Sabinov iného premožiteľa sme nenašli, predsa aj remízy nie sú dostatočné na upokojenie mysle. Aj v šatni je potom smutnejšia nálada.“

I z toho dôvodu sa MŠK Tesla zošuchol v tabuľke a netrpezlivo čaká na to, kedy sa konečne uchytí ďalším trojbodovým zápisom.

„Hlavne doma s našou kvalitou by sme mali vyhrávať, lenže dostali sme sa do zlej futbalovej fázy. Lenže ako sme do toho vhupli, rovnako treba z toho uniknúť. Ak nie je dostatočná kvalita u všetkých, tak treba staviť na vôľové vlastnosti, nasadenie. Potom sa každý uchytí. Lenže mladíci to majú zrejme v hlavách inak poskladané a niektoré veci nedokážem pochopiť. Miliónkrát aj starší borci – Marián Veselý či Kamil Pavlík – niečo menej zrelým spoluhráčom prízvukujú, no v zápase to urobia i tak celkom inak.“

Kým nezrútia pomyselnú bariéru samotní futbalisti hlavne vo svojom vnútri, tak dovtedy sa budú potácať.

„Každý chce vyhrávať, my rovnako. Teraz pôjdeme s takým úmyslom do Vranova, ktorý je v laufe. Brániť nevieme a aj vonku chceme hrať pekný futbal. Raz to už musí prísť a bodaj by to bolo najbližšie, aby sme sa konečne vyhrabali z biedy,“ dodal R. Potoma.

Pohľad z tábora hostí

Humenčania zatiaľ bodujú iba u súpera

Pre Humenčanov remízu v Stropkove zariadil ich jediný jarný strelec Ljubarskij. V boji o treťoligovú záchranu získali futbalisti ŠK Futura cenný bod.

Jarná humenská bilancia je zatiaľ futbalovo netradičná. Prechodný domov v Strážskom zverencom Martina Tongeľa stále nesvedčí, v odvete tu ešte nebodovali. Najmä tieto straty znamenali tabuľkový zosun, ktorý aspoň sčasti brzdia dve remízy u súperov.

A v oboch prípadoch to boli cenné body, pretože v Lipanoch (0:0) či naostatok v Stropkove (1:1) sa až tak často neboduje.

Oba presné humenské zásahy v jarnej časti sezóny prišli zásluhou harcovníka Ljubarskeho. V Stropkove znamenal deľbu bodov jeho priamy kop.

„Ljubarskij pekne obstrelil múr k pravej žrdi a vyrovnal. Ďalšie dva priame kopy brankár kryl, ďalekonosná strela Voroňáka bola nepresná. Po hlavičke Mikulu sme napli sieť aj druhýkrát, ale asistent rozhodcu signalizoval postavenie mimo hry,“ konštatoval tréner Martin Tongeľ.

Stropkovčania mali viac šancí do prestávky, aj sa ujali vedenia, po zmene strán sa skóre vyrovnalo, Humenčania boli smelší, i keď stále museli byť pozorní v defenzíve...

„Trikrát sme sa dostali do brejkových akcií v prečíslení, no váhanie v koncovke nás pripravilo o lepší výsledok. V dobrých pozíciách sa objavili dvakrát Karabin, raz Miraljemovič a taktiež aj Zubanych. Treba však priznať, že šance mali aj domáci, chvíľami nás zatlačili do šestnástky, najbližšie mali k gólu v 75. min., ale mladý brankár Piroščák vytlačil loptu na žrď a následne mimo ihriska. V štyroch piatich strelách chýbala domácim presnosť. Nasadenie mužstva bolo, bodík má pre nás cenu,“ dodal tréner ŠK Futura Humenné.

Peter Sokol

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stropkov zabudol strieľať góly, Humenčania zatiaľ bodujú iba u súpera