Štrauch: Poriadne sme to pokašľali

Tretí zásah Popradčanov. Postaral sa oň Štrauch.
Tretí zásah Popradčanov. Postaral sa oň Štrauch. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|17. mar 2015 o 00:00

Hororových záverečných päť minút zo strany hosťujúceho Popradu pripravilo kamzíkov o víťazstvo.

Hororových záverečných päť minút zo strany hosťujúceho Popradu pripravilo kamzíkov o víťazstvo v prvom semifinálovom súboji na ľade Košíc. Domáci tím v nich v rozpätí troch minút nasúkal svojmu súperovi tri góly a zasadil mu dokonalé K.O.

KOŠICE. Zverenci trénera Jančušku pritom mali duel v metropole východu rozohraný parádne. V úvodnej tretine zaskočili favorita dvoma gólmi Rapáča s Grígerom a boli na koni.

„Dve tretiny boli z našej strany dobré. Využili sme šance, boli sme efektívni. Neviem, čo sa stalo v tých posledných piatich minútach. Myslím si, že ten vyrovnávajúci gól na 4:4 bol dosť lacný. Nemuseli sme ho dostať, no stalo sa. Nič sa nedeje, zajtra treba vyhrať, aby sme išli domov za stavu 1:1 na zápasy,“ uviedol po zbabranom úvodnom stretnutí série útočník HK Poprad Andreas Štrauch.

Premiérový gól v play-off ho nepotešil

V druhej časti sa síce oceliarom podarilo dvakrát znížiť na rozdiel jediného presného zásahu, no hostia zakaždým kontrovali a po dvoch tretinách viedli 4:2. Na góly Jenčíka a Sojčíka totiž odpovedali Štrauch a Suchý.

„Bol to pre mňa prvý gól v play-off. Trafil som to z prvej nad rameno brankára. Veľkú radosť však z neho nemám, keďže som ním nepomohol mužstvu k víťazstvu,“ povzdychol si 20-ročný popradský krídelník.

Dnes je nový deň

V tretej tretine Podtatranci umne prehusťovali stredné pásmo a ešte päť minút pred koncom držali sľubný dvojgólový náskok.

V záverečnej päťminútovke však kopili chybu za chybou, čoho výsledkom bol dokonalý obrat v podaní Košičanov.

„Bohužiaľ, taký je hokej. Ešte sme si hovorili, že keď do 10. minúty neinkasujeme, vyhráme to. Nakoniec sme si to pokašľali v posledných piatich minútach. Musíme dať ale hlavy hore, zajtra je nový deň, nový zápas,“ zdôraznil pred dnešným duelom Štrauch.

Prilbu požičal Malinovi

V záverečnej dvadsaťminútovke sa už na ľade neobjavovala štvrtá formácia hostí, keďže kouč Popradu stiahol hru na tri päťky. Kuriozitou bolo, že útočník Malina dohrával zápas v prilbe s číslom 70. Tá patrí Štrauchovi.

„Ľubovi prasklo plexisklo. Keďže som už v tom čase nehral, dal som mu tú svoju. Trochu si ju zmenšil. Celkom mu aj sedela, po zápase sa na nič nesťažoval,“ ozrejmil Štrauch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štrauch: Poriadne sme to pokašľali