Stratili sme ďalšieho centra, Kopecký má otras mozgu

Kopecký sa len s problémami dostal po faule na striedačku.
Kopecký sa len s problémami dostal po faule na striedačku. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|16. feb 2014 o 12:56

Zákerný atak Slovinca Kovačeviča vyradil centra druhého slovenského útoku.


prokop_avizo.jpg
Zo Soči od nášho redaktora TOMÁŠA PROKOPA

SOČI. „Na spomalenom zábere bolo vidieť, že dostal tri údery na hlavu, ktoré javili hneď otras mozgu,“ povedal o Tomášovi Kopeckom lekár hokejového tímu Vladimír Lupták.

Center druhého slovenského útoku skončil na olympijskom turnaji. Zranenie utrpel po zákernom ataku slovinského obrancu Kovačeviča, ktorý v hre vôbec nepotrestali. Dodatočne dostal jednozápasový trest. Rozhodcovia dokonca ani neprerušili hru, keď sa Kopecký zdvíhal z ľadu a nekoordinovane sa tackal na striedačku.

Stratili sme tak ďalšieho stredného útočníka. V prvom zápase s Amerikou si roztrhol zadný krížny väz v kolene Tomáš Marcinko.

„Po 24 hodinách od zápasu sa stav vyprofiloval k jasnému záveru. Bol to komplikovaný úraz hlavy a ramena. Bol tam náraz do hlavy od protihráča, lakťa a napokon aj ľadu. Diagnóza bola od prvej chvíle jasná. Jedná sa o otras mozgu. Protokol je stanovený lekármi NHL aj ligovým supervisorom. Tomáš už do hry nezasiahne,“ dodal Lupták.

Útočníka Floridy teraz čaká absolútny pokoj. Nedá sa určiť kedy sa vráti na ľad. „Po stretnutí s lekármi NHL zvolíme ďalší postup, či tu Tomáš ostane, alebo sa vráti do Ameriky. Jeho návrat na ľad bude musieť byť veľmi opatrný,“ zakončil lekár hokejového tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Stratili sme ďalšieho centra, Kopecký má otras mozgu