Stopercentné Spišiačky začínajú boj o finále

Postup do finále. Spišiačky majú v tejto sezóne vysoké ambície, ale ešte je pred nimi náročný súper z Nitry.
Postup do finále. Spišiačky majú v tejto sezóne vysoké ambície, ale ešte je pred nimi náročný súper z Nitry. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|21. mar 2015 o 00:00

V semifinále sa hrá na tri víťazné stretnutia proti UKF Nitra.



SP. NOVÁ VES. Bez zaváhania prešli štvrťfinále slovenskej extraligy žien volejbalistky Spišskej Novej Vsi. Súperky z Kežmarka porazili hladko 3:0 na zápasy a teraz pred nimi stojí posledná prekážka pred postupom do finále.

Mení sa myslenie

Semifinálové súperky Spišiačok sú dievčatá UKF Nitra. Do úlohy favorita sú jasne pasované Novovešťanky, ale play–off má svoje špecifikum a je to úplne iná súťaž ako bežná extraliga.

„Príprava sa nemení. Je stále rovnaká, len trošku sa mení myslenie hráčok. Zo všeobecného extraligového zápasu sa zrazu stáva semifinálový. Trošku je mierne napätie, ktoré však k play–off patrí. Kežmarok bol viac zdolateľnejší. Nemal také individuality, aké má Nitra. No stále tvrdím, že naša kvalita je oveľa vyššia,“ povedal tréner VK Spišská Nová Ves Ondrej Spišák.

Pripravené

Tak ako počas celej sezóny, aj v jej závere vládne vo výbornej volejbalovej partii skvelá nálada. Na rozhodujúcu časť súťažného ročníka sa Spišiačky tešia. No najviac je v týchto dňoch spokojný tréner Spišák, lebo k dispozícii na tréningoch má všetky hráčky.

Tie si včera dopoludnia narýchlo pozreli zatmenie slnka a potom sa už naplno pripravovali na semifinále.

„Fyzicky a psychicky sme pripravení na sto percent. Večerných tréningov sa zúčastnila aj Katarína Olejníková. Takže kompletný káder desiatich hráčok v sobotu začína boj o finále,“ dodal tréner Spišák.

Aj semifinálová séria sa hrá na tri víťazné stretnutia. Oproti tradičnému termínu je v sobotu hodinový posun.

Stretnutie sa začína o 17. hodine, nie, ako sme boli zvyknutí, podvečer o šiestej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stopercentné Spišiačky začínajú boj o finále