Stihne Vaščák obliecť dres Lokomotívy ešte na jeseň?

Blažej Vaščák v zápasovom nasadení. Už čoskoro by to mala byť znova realita.
Blažej Vaščák v zápasovom nasadení. Už čoskoro by to mala byť znova realita. (Autor: tasr)
Daniel Dedina|21. okt 2016 o 00:00

Zdá sa, že futbalová Lokomotíva Košice to so smelými plánmi myslí vážne.

KOŠICE. O smelých plánoch svedčí aj nedávne angažovanie skúsenej posily do ofenzívy, Blažeja Vaščáka. Má to ale jeden malý háčik.

„Blažeja Vaščáka sme získali z Podbrezovej na prestup s obmedzením (nahradil pôvodnú formu hosťovania, pozn. red.) do 30. júna 2017,“ prezradil nám na úvod základnú, pre fanúšikov tohto klubu určite potešujúcu informáciu, manažér Lokomotívy Košice Alexander Sekula.

Menej radostnou správou je aktuálny zdravotný stav bývalého slovenského reprezentanta (4 zápasy, 0 gólov), majúceho skúsenosti aj s talianskym, českým a poľským ligovým futbalom. Ten mu ešte len prednedávnom dovolil zapojiť sa do plného tréningového procesu.

„Pred ligovým zápasom Podbrezovej s Michalovcami si v úvode apríla roztrhol achilovku, následne absolvoval šesťmesačnú rekonvalescenciu. Posledný týždeň už naplno trénuje s naším mužstvom. Všetko bude teraz v prvom rade záležať od jeho aktuálnych pocitov. Predovšetkým on sám musí po takej dlhej dobe povedať, či sa už cíti na to, aby naskočil do zápasu, alebo ešte nie.“

Budúci týždeň je v druhej lige na programe košické derby a hoci to podľa prvotných informácií vyzeralo tak, že by v ňom bývalý hráč 1. FC Košice a Ličartoviec mohol nastúpiť, napokon sa tak zrejme ešte nestane.

„Priznám sa, že to v tejto chvíli nevidím veľmi reálne. Jeho štart považujem za pravdepodobnejší možno o týždeň neskôr. Alebo to nebudeme siliť a nastúpi až na jar. Aj táto možnosť je v hre,“ priznal Sekula.

To, čo si vedenie klubu sľubuje od angažovania rýchlonohého, čochvíľa 33-ročného krídelníka, nie je ťažké odhadnúť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stihne Vaščák obliecť dres Lokomotívy ešte na jeseň?