Štěpánek sa teší, ako Česi dajú Švajčiarov s Federerom dolu

SITA|17. aug 2007 o 14:02

PRAHA 17. augusta (SITA) - Český tenista Radek Štěpánek sa rozišiel so svojou snúbenicou Martinou Hingisovou, ale čoskoro bude mať opäť niečo spoločné so Švajčiarskom - túžbu vybojovať si účasť vo svetovej ...

PRAHA 17. augusta (SITA) - Český tenista Radek Štěpánek sa rozišiel so svojou snúbenicou Martinou Hingisovou, ale čoskoro bude mať opäť niečo spoločné so Švajčiarskom - túžbu vybojovať si účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2008. Ako je známe, rebel vracajúci sa medzi širšiu špičku po problémoch s krčnou chrbticou, tento týždeň oznámil comeback do reprezentácie. Družstvo ČR bude 21. - 23. septembra na tvrdom povrchu Taraflex v pražskej hale Sazka Arena pod taktovkou kapitána Jaroslava Navrátila hostiť výber krajiny "helvétskeho kríža". Impulzívny rodák z Karvinej pre internetový portál Sport odhodlane vyhlásil: "Už sa na ten zápas veľmi teším. Chcem byť pri tom, keď pošleme Švajčiarov s Federerom dolu."

Bývalý ôsmy hráč svetového renkingu ATP Entry pre nasadzovanie sa pre zdravotné ťažkosti vytratil na 127. priečku, ale najmä zásluhou triumfu na júlovom turnaji v Los Angeles sa za päť týždňov vyšvihol na aktuálnu 36. priečku. Spätne pritom priznal, že na začiatku tejto sezóny uvažoval aj o predčasnom ukončení kariéry: "Strácal som cit v pravej ruke. Akoby mi niekto zavŕtal nôž do šije. Mal som problémy s udržaním pohára, otvorením dverí či čistením zubov. Na tenis som vtedy nemohol ani pomyslieť."

Štěpánek naposledy hral v "šalátovej mise" v septembri 2004 proti Paraguaju. Neskôr pre rozpory s bývalým kapitánom Cyrilom Sukom i vedením domáceho zväzu odmietol účinkovať v národnom drese. Teraz deklaruje, že so zainteresovanými urobili hrubú čiaru: "Prvý impulz na riešenie situácie vzišiel od pána Černoška z Českej športovej. Dohodli sa s mojím manažérom a ja som na to pristúpil. Zatiaľ na ten jeden zápas a potom uvidíme, čo bude ďalej. Nedá sa povedať, že všetko je zo dňa na deň nádherné a fajn, ale minulosť už nebudeme vôbec riešiť. Jednoducho sa k nej nebudeme vyjadrovať."

Českou singlovou jednotkou je Tomáš Berdych, 12. v počítačovom poradí. Švajčiarsko okrem lídra renkingu Federera disponuje rekonvalescentom Stanislasom Wawrinkom, 49. v rebríčku. Vo štvorhre majú domáci k dispozícii až deväť tenistov v hornej päťdesiatke, počnúc Martinom Dammom (10.), Pavlom Víznerom (14.) a Lukášom Dlouhým (20.), pričom solídne renomé má aj Štěpánek (40.). Hostí v tomto smere vedie Yves Allegro


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Štěpánek sa teší, ako Česi dajú Švajčiarov s Federerom dolu