Steel Aréna finišuje v prípravách na Európsku ligu

Prípravy na Európsku ligu finišujú. V Steel Aréne si po prvý raz zahrajú aj volejbaloví reprezentanti.
Prípravy na Európsku ligu finišujú. V Steel Aréne si po prvý raz zahrajú aj volejbaloví reprezentanti. (Autor: judy)
Sportnet|30. jún 2011 o 00:00

Steel Aréna sa pomaličky pripravuje na Európsku ligu vo volejbale. V Košiciach dohrá naša reprezentácia posledné dva zápasy C – skupiny s Tureckom a Final Four.

Steel Aréna sa pomaličky pripravuje na Európsku ligu vo volejbale. V Košiciach dohrá naša reprezentácia posledné dva zápasy C – skupiny s Tureckom (9. a 10. júla) a týždeň na to sa 16. a 17. júla uskutoční v Steel Aréne Final Four Európskej ligy aj za účasti slovenských volejbalistov.

KOŠICE. Zápasy s Tureckom aj Final Four odohrajú slovenskí volejbaloví reprezentanti v Košiciach. Hoci v metropole východu sa najvyššia mužská ani ženská liga nehráva, volejbalisti veria, že cestu do Steel Arény si nájde množstvo športových priaznivcov. Hala sa už pripravuje na dva júlové víkendy.

Riešili upevnenie stĺpov

„Sme radi, že do Steel Arény prichádza ďalší halový šport vďaka nášmu volejbalovému zväzu. Touto myšlienkou sme sa zapodievali dva roky. Museli sme hľadať riešenia, ako upevniť stĺpy na volejbalovú sieť. Po spolupráci s konštruktérom sme spravili platňu, do ktorej pôjdu stĺpy na uchopenie sietí. A túto platňu zaťažíme takou istou, 1 400 kilogramov vážiacou platňou. Na drevenú palubovku sa natiahne špeciálny povrch podľa platných volejbalových predpisov,“ hovorí o prípravách manažér Steel Arény Igor Havrila.

Final Four po prvý raz na Slovensku

Všetko už finišuje tak, aby boli Košice na volejbalový sviatok pripravené. „Do Steel Arény prídu slovenskí volejbalisti trénovať šiesteho júla. Čakáme na talianskeho trénera našej reprezentácie Zaniniho, ktorý je perfekcionista. Možno bude mať nejaké požiadavky. Pripravili sme šatňu aj s masérskym stolom a sme pripravení riešiť veci tak, aby tu bola obojstranná spokojnosť. V dejinách volejbalu sa Európska liga a jej Final Four odohrá u nás po prvý raz a pre nás je to pocta,“ vraví generálny manažér Steel Arény.

Havrila verí v 3- až 4–tisícovú návštevu

V košickej multifunkčnej hale sa cítili dobre basketbalisti či hádzanári a Havrila verí, že to bude platiť aj o volejbalistoch.

„Po rozhovore s prezidentom nášho zväzu Halandom je tu dohoda, že ak to dopadne dobre, aj v budúcnosti by tu mohli byť volejbalové akcie. Ide aj o to, ako v dovolenkovom čase zareagujú diváci. Verím, že na zápasy našich príde 3– až 4–tisíc divákov. To by bolo fantastické. Čakáme veľkú šou,“ dodal I. Havrila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Steel Aréna finišuje v prípravách na Európsku ligu