Štecák: Proti lídrovi sa chceme vytiahnuť

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|27. aug 2015 o 00:00

Aj malé futbalové ihriská majú svoje šlágre a tým najbližším v štvrtej lige skupiny Juh je duel Mladosti Kalša s Družstevníkom Veľký Horeš.

Aj malé futbalové ihriská majú svoje šlágre a tým najbližším v štvrtej lige skupiny Juh je nedeľňajší duel Mladosti Kalša s Družstevníkom Veľký Horeš s úvodným hvizdom o 16. hodine.

KALŠA. Vedúci tím tabuľky, ktorý doposiaľ stratil iba dva body po remíze 2:2 v Strážskom, sa netají postupovými ambíciami.

„Po tom, čo nám vlani prvenstvo ušlo v samom závere, je laitmotívom sezóny tretia liga,“ rozhovoril sa skúsený kormidelník V. Horeša Emil Sudimáka.

„Prepotrebné body sa udeľujú najmä za víťazstvá a tak logika veci káže byť úspešný i u súpera. A tak sa chystáme aj do Kalše. Káder, s výnimkou Ľuba Nováka, ktorý sa nám zranil už v prvom kole práve v remízovom dueli v Strážskom, je kompletný, takže iný cieľ ako bodovať si nemôžeme dať. Pricestujú za nami i naši priaznivci, lebo všetci veria v dobrý futbal a úspech. Pozitívom je, že oba tímy vedia a chcú hrať futbal a to diváka vždy priláka.“

Náprotivok neoponoval

Jeho náprotivok Ladislav Štecák, ktorý prevzal svoje mužstvo tohto leta po niekoľkoročnom pôsobení v piatoligovej Geči a vybojoval s ňou v minulej sezóne postup vyššie, svojmu náprotivkovi neoponoval.

„Áno, celá Kalša so širokým okolím sa na zápas dvoch kvalitných celkov teší. Tieto pocity zdieľa i naša kabína a chlapci sa chcú proti lídrovi vytiahnuť. Rešpektujeme silu súpera i jeho ambície, ale v súboji s ním nechceme zaostať. Naše desaťbodové konto by sme radi navýšili. Stoja pred nami síce dva otázniky nad štartom zranených Martina Vaňa a Tibora Dulíka, ale ak sa to nezlepší, budeme sa s tým musieť vyrovnať.“

Pikantériou súboja týchto dvoch popredných štvrtoligových tímov (Kalša 5. a V. Horeš 1.) bude aj bratský duel Jozefa a Jána Vajdovcov.

Ten prvý oblieka domáci dres, kým Ján je hráčom vedúceho tímu súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štecák: Proti lídrovi sa chceme vytiahnuť