Staš: Dôležitosť stretnutí by mala výkony vygradovať

Milan Staš. Tréner HC Košice.
Milan Staš. Tréner HC Košice. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|6. mar 2013 o 00:00

Dnes o 18. hodine pri sebe v prvom kole play-off nastúpia hokejisti Košíc a Popradu.

Štvrťfinálová séria extraligy sa hrá dnes a zajtra v Steel Aréne. Oceliari vstupujú do vyraďovacej fázy ako druhý tím po základnej časti, kamzíci obsadili siedmu priečku.

KOŠICE. Celosezónne snaženie by malo stále vyvrcholiť v play-off. Aj hokejisti HC Košice sa mesiace pripravovali na túto časť extraligy.

A dnes večer vkročia na domácom ľade do bojov play-off. Diváci uvidia derby východniarov, keďže štvrťfinále proti sebe postavilo Košice a Poprad.

„Všetka doterajšia príprava smerovala k play-off. Po taktickej aj hernej stránke by teraz mali prísť najlepšie výkony. V posledných šiestich zápasoch sme vyhrali, takže naša forma mala stúpajúcu krivku. To by sme teraz chceli potvrdiť. Isteže, v prejave boli aj chyby, stále je čo vylepšovať, ale myslím, že v našich silách je ešte to vyšperkovať. Dôležitosť stretnutí by mala výkony vygradovať,“ hovorí kormidelník HC Košice Milan Staš.

Pod Stašovým vedením boli oceliari úspešní najmä doma. Od októbra zakopli v Steel Aréne jediný raz. Tréner sa teda spolieha aj na výhodu domáceho prostredia.

„V play-off je dôležité dobre začať. Vykročiť do série správnou nohou. Hráme doma, verím, že to využijeme,“ podotkol tréner Košíc, ktorý však nehľadí na to, že jeho zverenci kamzíkov v tejto sezóne zo šiestich stretnutí päťkrát zdolali.

„Musíme sa spoliehať na momentálnu formu a kvalitu. Bolo by zradné vychádzať z toho, čo bolo v základnej časti. Podľa nej sme papierovým favoritom, ale vo vyraďovacej fáze sa ide od nuly.“

Navzájom sa poznajú

Rivali sa navzájom dobre poznajú. Staš má zmapovaný herný prejav súpera. Pozná aj filozofiu popradského trénera Milana Jančušku.

„Súper vás stále môže niečím prekvapiť. Ale už prvé minúty prvého zápasu ukážu, s čím Poprad vyrukoval. Každý tréner má svoj rukopis, nebudem hovoriť na koľko percent som si istý s čím príde náš súper, ale podľa mňa sa mýliť nebudem,“ pousmial sa M. Staš.

Košičania skončili po základnej časti na druhej pozícii. Ich tréner vie, o čo predovšetkým by sa chcel oprieť.

„V prvom rade je to tímový duch a bojovnosť hráčov, súdržnosť. Verím, že naše individuality udajú správny tón a pridajú sa k tomu aj mladí hráči, ktorých máme v mužstve dosť,“ uviedol Staš, ktorý nechce hovoriť o tom, aký by mal byť záver sezóny a konečný výsledok.

„Bavme sa teraz len o Poprade. Je to náš najbližší súper, prekážka, ktorú potrebujeme preskočiť. Až pozitívny výsledok série nám umožní hovoriť o tom, čo ďalej.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Staš: Dôležitosť stretnutí by mala výkony vygradovať