Štartuje basketbalová 1. liga žien

Majú čo oplácať. Rožňavčanky v zápasoch Slovenského pohára prehrávali, v 1. lige to môžu súperkám vrátiť.
Majú čo oplácať. Rožňavčanky v zápasoch Slovenského pohára prehrávali, v 1. lige to môžu súperkám vrátiť. (Autor: pp)
Sportnet|7. dec 2012 o 00:00

Najbližší víkend sa rozbieha ženská basketbalová 1. liga. Rožňava hostí Tydam Košice, pričom oba zápasy sa odohrajú v sobotu.



ROŽŇAVA. Po regionálnej časti Slovenského pohára pokračuje pre rožňavské basketbalistky sezóna zápasmi 1. ligy Východ. V prvom kole hostia doma Tydam Košice, s ktorým sa už stretli v pohári.

Oproti rozpisu však oba zápasy odohrajú v sobotu. „Dať oba zápasy na jeden deň sme sa rozhodli hlavne z ekonomických dôvodov. Družstvá tak za súperom cestujú len raz. Tydam s tým súhlasil, tak sme požiadali zväz o výnimku a dostali sme ju,“ začal manažér MBK Región Rožňava Árpád Laco.

Aj keď sa Rožňavčankám v pohári proti Tydamu nedarilo, do ligy nejdú so sklonenou hlavou. „Družstvo by malo byť kompletné. Budeme sa snažiť zabojovať a aj keď je Tydam jasný favorit, nechceme lacno predať svoju kožu,“ optimisticky uviedol Á. Laco.

„Už v ostatnom zápase pohára bolo vidieť isté zlepšenie. Tieto stretnutia nám určite pomohli.“

Súťaž 1. ligy Východ má štyroch účastníkov. K Tydamu Košice, Prešovu a Rožňave pribudla Spišská Nová Ves B. Trvať bude do polovice marca.

Počas tohto času odohrajú družstvá dvanásť kôl systémom dvojzápasov, jeden v sobotu, druhý v nedeľu. V prvom kole tak okrem spomínaných zápasov odohrajú dva aj Sp. Nová Ves B s Prešovom.

Rovnakým spôsobom sa bude hrať aj v 1. lige Západ, kde sú tiež štyria účastníci. Po odohraní základnej i odvetnej časti sa obe skupiny spoja v play–off o konečné umiestnenie.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štartuje basketbalová 1. liga žien