Štart kapitánky Zuzany Žirkovej na ME je ohrozený

Zuzana Žirková (vľavo) patrí medzi najskúsenejšie slovenské hráčky. Na snímke sedí vedľa trénera reprezentácie Maroša Kováčika.
Zuzana Žirková (vľavo) patrí medzi najskúsenejšie slovenské hráčky. Na snímke sedí vedľa trénera reprezentácie Maroša Kováčika. (Autor: TASR)
SITA|20. máj 2015 o 11:23

Skúsená basketbalistka má bolesti v pravom chodidle. Pomôcť by jej mohla silikónová vložka.

BRATISLAVA. Štart Zuzany Žirkovej na júnových majstrovstvách Európy basketbalistiek v Maďarsku je ohrozený. Skúsená hráčka má bolesti v pravom chodidle. A zatiaľ nepokračuje v príprave reprezentácie SR v Bratislave.

"Absolvovala röntgenové vyšetrenie aj magnetickú rezonanciu. Nie je to zlomená noha ani roztrhané väzy. Má nález v pravom chodidle. Je to zranenie ešte z konca minulej sezóny," informoval na stredajšom predpoludňajšom brífingu manažér družstva Roman Adamčík.

"Idú jej vyrobiť silikónovú vložku a skúsi s ňou začať trénovať. Potom sa pocitovo vyjadrí, či môže pokračovať alebo nie. Robíme všetko, aby mohla hrať. Aj ona k tomu veľmi dobre pristupuje," dodal.

zirkova_pohar_r7880.jpg

Zuzana Žirková tento rok dvíhala nad hlavu pohár pre majsterky Slovenska. FOTO - SITA.

Pripojiť by sa mala vo štvrtok

Žirková by sa k tímu mala pripojiť vo štvrtok. Asistent trénera Peter Jankovič však pripustil, že kolektív musí byť nachystaný aj na alternatívu bez svojej kapitánky a líderky.

"Dúfajme, že to tak napokon nebude. Zuzana má svoju obrovskú kvalitu a je veľkým prínosom pre tento tím," povedal.

"Žofia Hruščáková šla k doktorovi Penerovi, má problémy s tretím a štvrtým stavcom. Je to u nej dlhodobejšie, chceme to jasne diagnostikovať," poznamenal na margo ďalšej hráčky Adamčík.

Nominácia v sobotu

Družstvo sa v Bratislave pripravuje od utorka. V piatok a v sobotu naň čakajú prípravné stretnutia proti Ukrajine (zhodne od 18.00 h).

"Po sobotňajšom zápase tréner oznámi konečnú nomináciu. V zraze potom budeme ďalej pokračovať až do pondelka," pridal Adamčík.

zirkova.jpg

Zuzana Žirková (vpravo) patrí medzi najväčšie opory Good Angels Košice. FOTO - TASR.

Asistenti trénera Jankovič s Martinom Pospíšilom mali v stredu na palubovke jedenásť dievčat - Angeliku Slamovú, Barboru Bálintovú, Zuzanu Lázárovú, Katarínu Tetemondovú, Dominiku Baburovú, Martu Páleníkovú, Martinu Kiššovú, Annu Jurčenkovú, Romanu Vyňuchalovú, Luciu Krč-Turbovú a Beátu Janoščíkovú.

Terézia Páleníková skladá skúšku dospelosti.

Predbežná nominácia SR na prípravné zápasy proti Ukrajine:

Rozohrávačky:

Zuzana Žirková, Barbora Bálintová (obe Good Angels Košice), Zuzana Lázárová (MBK Ružomberok)

Krídla:

Angelika Slamová (ŠBK Šamorín), Martina Kiššová (Good Angels Košice), Dominika Baburová (MBK Ružomberok), Terézia Páleníková, Marta Páleníková (obe Piešťanské Čajky), Katarína Tetemondová (BK IMOS Brno/ČR)

Pivotky:

Beáta Janoščíková, Žofia Hruščáková (Good Angels Košice), Lucia Krč-Turbová (Piešťanské Čajky), Anna Jurčenková (TSV 1880 Wasserburg/Nem.), Romana Vyňuchalová (ŠBK Šamorín)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Štart kapitánky Zuzany Žirkovej na ME je ohrozený