Stanislav Varga sa vrátil do Prešova, na dve lavičky

Stanislav Varga sa po rokoch vrátil do Tatrana už v inej pozícii.
Stanislav Varga sa po rokoch vrátil do Tatrana už v inej pozícii. (Autor: tasr)
Sportnet|24. júl 2013 o 00:00

Stanislav Varga najprv prišiel do Tatrana Prešov ako hlavný tréner futbalovej juniorky, neskôr sa stal sa aj asistentom Jozefa Kostelníka pri áčku.

Stanislav Varga najprv prišiel do Tatrana Prešov ako hlavný tréner futbalovej juniorky, neskôr sa stal prvým asistentom Jozefa Kostelníka pri áčku. To preto, aby bolo užšie prepojenie medzi oboma tímami.

PREŠOV. Bývalý reprezentant a legionár naposledy dva a pol roka účinkoval na lavičke v Lipanoch a v treťoligovej súťaži získal cenné poznatky, ostrieľal sa aj v tejto role. Tieto skúsenosti môže teraz odovzdávať v Prešove.

V ňom prežil ako hráč zaujímavé obdobie a keď v roku 1998 odchádzal, tak mu v hlave skrsla myšlienka, že sa do Tatrana možno raz vráti. Netušil, že vtedy, keď to bude aktuálne, bude už trénerom.

Poznali sa ešte v doraste

„Futbal mám rád a dúfam, že budem i prínosom pre Tatran. V Lipanoch som sa veľa naučil aj pochopil a zároveň zistil, že mnohé veci sa dajú riešiť i inak. Preto by som sa chcel i touto cestou poďakovať funkcionárom, kolegom a hráčom, že to so mnou vydržali,“ pousmial sa niekdajší stopér, ktorý si vážil šancu, akú v ŠK Odeva dostal.

Je zaujímavé, že s terajším hlavným lodivodom prešovských druholigistov sa spoznali ešte v doraste, ale potom sa ich cesty míňali.

„Zostali sme však kamaráti. Jožko ani nevedel, že budem viesť béčko a keď sa mu do uší dostala táto informácia, tak bol za to, aby som sa stal aj jeho asistentom.“

Prirodzene, väzba medzi oboma tímami je naozaj tesná, ako to v podobných prípadoch býva, ale vedenie Tatrana mieni navodiť atmosféru ešte precíznejšej spolupráce.

Veď prvý celok bude čerpať podľa potreby zdroje aj z rezervy a naopak, tím juniorov budú zase vystužovať áčkari.

Tesná väzba

V minulom ročníku sa dlho nezdalo, že by rezerva mala mať starosti so záchranou. S pribúdajúcim záverom zápolení sa však situácia nečakane zvrtla a zdramatizovala.

V samotnom finiši kolektív vtedy ešte vedený Milanom Lalkovičom nezvládol záchranárske boje a ocitol sa na priečke znamenajúcej pád.

Hovorilo sa všeličo, aj to, že béčko zakape a nie je vraj záujem, aby zostalo na treťoligovej scéne.

Napokon zasiahla vyššia moc a vzhľadom na to, že béčko B. Bystrice sa odhlásilo zo zápolení, Prešov B zostal medzi účastníkmi.

„V kmeňovom kádri juniorky je bez brankárov približne desať jednotlivcov a na zápasy bude súpiska dopĺňaná o tých adeptov, čo neprídu k slovu v áčku. Tak, aby nabrali zápasovú prax. Bola však prijatá zásada, že pôjde hlavne o chlapcov vo veku do 23 rokov, možno maximálne dvaja budú starší.“

Noví hráči nepribudli, ak nerátame preradených Nováka a Kolbasa, v kádri sa objavili akurát hráči z hosťovania a z dorastu.

Dosiaľ sa prípravné duely neuskutočnili, aj vzhľadom na to, že väčšina trénuje s áčkom, kde i zasiahla do prípravných vystúpení.

Jediný súboj, ktorý bude zároveň generálkou na nový ročník, absolvuje kolektív juniorky túto nedeľu proti Humennému.

„Spoliehame sa na fungujúcu spoluprácu medzi áčkom a béčkom. Predtým veľmi áčkari, čo neprišli k slovu v prvom tíme, nepomáhali rezerve a to treba zmeniť. Lenže nemožno zabudnúť tiež na to, že prioritou je druholigový celok,“ dodal Stanislav Varga.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stanislav Varga sa vrátil do Prešova, na dve lavičky