Stachura dal Kostárovi štyri góly

(Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|5. aug 2015 o 00:00

V 1. kole 3. futbalovej ligy v skupine Východ Bardejovská Nová Ves deklasovala Trebišov 8:0.

V 1. kole 3. futbalovej ligy v skupine Východ Bardejovská Nová Ves deklasovala Trebišov po výsledku 8:0. Hostia nastúpili len s jedným náhradným brankárom a polovicu mužstva tvorili dorastenci, ktorí v sobotu hrali súťažne.

BARD. NOVÁ VES. Už pohľad na počet domácich i hosťujúcich hráčov i zázemie naznačoval, že Zemplínčania to nebudú mať ľahké.

Po polčase to bolo 6:0 najmä zásluhou troch gólov L. Stachuru a dvomi presnými strelami Juska, domáci v závere už len dohrávali, veď v stredu je druhé kolo.

Rozdielna (ne)pohoda

Domáci kormidelník Jozef Žofaj nečakal taký hladký priebeh, pripravili sa dôkladne a jeho tím to prezentoval najmä do prestávky.

„Dali sme góly po nacvičených kombináciach, čakali sme kvalitnejší výkon súpera a do polčasu sme hrali disciplínovanejšie. Vychádzali nám akcie po čiarach s dobrou koncovkou. Posily sa osvedčili, Laco Stachura dol štyri góly, prínosom by mal byť Jusko s dvomi gólmi. Obaja ukázali svoje kvality, no náročnejšie zápasy ešte len budú. Už v stredu hráme vo Veľkých Revištiach a v nedeľu doma s Moldavou.“

Po prestávke tréner Žofaj naháňal svojich do vyššej údernosti, najväčším sklamaním však bol nepremenený pokutový kop, na ktorý si pribehol brankár Kačmár, no jeho náprotivok Kostár bol šikovnejší a strelu chytil.

„Bolo zrozumiteľne povedané, kto bude exekútorom, no v momente niekto niečo vymyslel, no dáme to na správnu mieru. S takými situáciami máme skúsenosti, stalo sa to, už sa to nestane.“

Trebišov na kolenách

V zápise na strane Trebišova chýba tréner, asistent Stanislav Rýchlik bol zjavne sklamaný zo situácie v klube.

„Za štyridsať rokov mojej trénerskej činnosti som to ešte nezažil. Mužstvo sme skladali ešte v sobotu, pomohli nám dorastenci, je to veľmi zlé. V trebišovskom futbale za celú históriu taká situácia ešte nebola. Po dnešnom zápase som oznámil, že končím. Prezident klubu Eliáš to nechal všetko na mňa a na pána Vachaľa, je jasné že tretia liga sa takto robiť nedá. Je to šokujúce, čo sa robí so športom v meste, nielen futbalom.“

Viacerí hráči zo Slavoja odišli v posledných dňoch, čo Rýchlik charakterizuje ako najväčšiu „srandu“: „Zvláštny prestupový poriadok platí od 1. júla pre amatérov. Dvaja išli do Kalše, jeden do Medzeva a V. Horeša. Dvoch zaplatili v piatok a stali sa hráčmi Medzeva, dvaja dnes neprišli, lebo idú preč.“

Fakty

ŠK Milénium Bard. N. Ves – Slavoj Trebišov 8:0 (6:0)

Góly: L. Stachura 4, Jusko 2, Kiseľ, Jančošek. ŽK: Plávka (TV). Rozhodval Anguš, 280 divákov.

ŠK Milénium 2000: Kačmár – Peregrim, Virgala, Knap, Mihaľov , Kiseľ, Šott (68. M. Stachura), Jusko (58. Kačmarčík), L. Stachura, Janočošek, Macečko (76. Sosňák).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stachura dal Kostárovi štyri góly