St. Louis prepustilo trénera Quennevilla, novým koučom asistent Kitchen

TASR|25. feb 2004 o 08:43

St. Louis 25. februára (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu St. Louis Blues odvolalo v stredu z funkcie hlavného trénera Joela Quennevilla. Novým ...

St. Louis 25. februára (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu St. Louis Blues odvolalo v stredu z funkcie hlavného trénera Joela Quennevilla. Novým koučom bluesmanov, kde pôsobí aj slovenský útočník Pavol Demitra a na farme Peter Sejna, sa stal doterajší asistent Mike Kitchen, ktorý podpísal viacročný kontrakt. Jeho asistentom bude do konca sezóny Keith Allain, doterajší tréner brankárov.

Quenneville opúšťa Blues ako najúspešnejší tréner v histórii klubu. Štyridsaťpäťročný kouč viedol St. Louis v 593 zápasoch v základnej časti s bilanciou 307 víťazstiev, 191 prehier, 77 remíz a 18 prehier po predĺžení. V tejto sezóne sa však klubu nedarilo a z posledných 16 zápasov vyhral len štyri. St. Louis je v Centrálnej divízii na treťom mieste a v Západnej konferencii mu patrí deviate miesto, ktoré nezaručuje účasť v play off. Quenneville bol v klube od sezóny 1996/97 a v ročníku 1999/2000 získal trofej Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera NHL.

"Joel počas ôsmich rokov v našom klube odviedol skvelú prácu a robil všetko čo bolo v jeho silách. V súčasnosti sa nám však nedarí a preto sme museli spraviť zmenu. Máme totiž stále najvyššie ambície," povedal generálny manažér Blues Larry Pleau.

Štyridsaťosemročný Kitchen sa stal 20. trénerom v histórii klubu a od sezóny 1998/99 pôsobil vo funkcii asistenta. Predtým bol asistentom v Toronte Maple Leafs (1990-1998). "Mike je solídny kouč, ktorý má rešpekt v šatni. Pôsobí u nás už dlho a klub dôverne pozná. Jeho úlohou je doviesť mužstvo do play off," dodal Pleau.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»St. Louis prepustilo trénera Quennevilla, novým koučom asistent Kitchen