18.05.2022 | Skupina A
18.05.2022 | Sk. A
5 - 3
(1:1, 2:1, 2:1)

Ramsay vzal prehru na seba, ale určite v tom nie je sám

Slovenskí hokejisti s trénerom Craigom Ramsaym.
Slovenskí hokejisti s trénerom Craigom Ramsaym. (Autor: TASR)
Vladislav Baláž|19. máj 2022 o 18:15

Vladislav Baláž píše spoza mantinelu.

Je čas, aby náš tím našiel suveréna v bránkovisku. Patrik Rybár s tým už skúsenosti má a preto to z brankárskeho tria môže byť on.

Počas olympiády to bol práve Rybár, ktorý veľkou mierou pomáhal svojim spoluhráčom nízkym počtom inkasovaných gólov.

Hráči sa na neho vedeli v každom zápase spoľahnúť a to nastavilo tvár celého tímu, ktorý zrazu začal fungovať podľa predstáv.

Historicky, za medailovými úspechmi bol stále kvalitný brankár.

Pokiaľ naši reprezentanti nájdu v ďalšom zápase istotu v bránkovisku, môže sa ich pozícia v tabuľke zmeniť pozitívnym smerom.

Očakávam tiež, že tréner Craig Ramsay príde so zaujímavou zmenou v hernom pláne alebo fungujúcim ťahom v zostave. Prehry a neúspech sú veci, s ktorými sa on nerád stotožňuje.

Prehru v poslednom zápase proti Švajčiarom zobral na seba, aj keď v tom určite nie je sám. Ramsay je profík! Pevne verím, že sa opäť ukáže správny manéver a trénerské čaro, ktoré bezpochyby má.

Slovenských reprezentantov čakajú zápasy, kde budú v inej pozícii ako proti Kanade alebo Švajčiarsku. S kvalitným súperom sa hrá častokrát lepšie. 

Tým, že zatiaľ v turnaji nie sú suverénni, súperi z druhej polovice tabuľky cítia šancu poraziť ich. Azda sa Slovákom podarí vnútiť im našu hru.

Realizácia a vzorec presilovky bol počas dňa voľna na mítingu určite bod číslo jeden. Efektívnejšia presilovka, v ktorú naši veria, by mohla byť ďalším z kľúčov k úspechu, keďže veľa gólov v zápasoch nestrieľame.

Verím, že Slovensko už bude len vyhrávať!

Vladislav Baláž

Je bývalý hokejový útočník, reprezentant Slovenska, ktorý si zahral aj na MS hráčov do 20 rokov a počas kariéry pôsobil o.i. vo Zvolene, Trenčíne či Litvínove. V súčasnosti sa venuje doplnkovým hokejovým tréningom pre mládež a rozvoju korčuľovania. V rubrike spoza mantinelu na Sportnete glosuje hokejové dianie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Ramsay vzal prehru na seba, ale určite v tom nie je sám