Spôsobili škody, napadli pracovníka SBS. Legionári v Banskej Bystrici definitívne skončili

Max Nicastro (vpravo) si už dres Banskej Bystrice neoblečie.
Max Nicastro (vpravo) si už dres Banskej Bystrice neoblečie. (Autor: SITA)
TASR|21. jan 2015 o 16:59

Okrem Peckhama a Nicastra, ktorí sa podieľali na incidente v banskobystrickej herni, z klubu odchádza aj brankár Miika Wiikman.

BANSKÁ BYSTRICA. Vedenie extraligového HC '05 Banská Bystrica vyradilo z kádra trojicu legionárov. Dôvodom je porušenie disciplíny a životosprávy. Tréner Miroslav Chudý viac nemôže počítať s fínskym brankárom Wiikmanom a obrancami Nicastrom a Peckhamom.

Značný rozruch spôsobil pondelkový incident zámorských zadákov v banskobystrickej herni. Vyústil až do fyzického napadnutia.

"Ja som sa to dozvedel v podstate hneď. Vedenie klubu celú záležitosť s podozrením na prečin výtržníctva okamžite riešilo," povedal Chudý.

"Celú záležitosť sme konzultovali a zhodli sme sa na závere. Ja som v prvom rade tréner, ale po popísaní celej udalosti s názorom vedenia súhlasím."

peckham.jpg

Theo Peckham odohral za Banskú Bystricu iba päť zápasov. FOTO - TASR.

Asi neboli úplní profesionáli

Za vyradených vinníkov bude mužstvo musieť nájsť náhradu. "Každý je nahraditeľný," konštatoval Chudý.

"Prišli sme o hráčov, ktorí nám mohli pomôcť. Škoda, no keby boli v pravom slova zmysle profesionáli a plnili si povinnosti voči sebe i klubu, tak by sa takéto niečo nestalo. Asi u nich niečo v charaktere pokrivkávalo," pokračoval.

"Do pováh hráčov, ktorí k nám prichádzajú, žiaľ, nevidíme. Až čas vždy ukáže, čo sa v kom ukrýva. Všetci traja hokejisti už s nami netrénujú. Definitívne skončili a s týmto faktom sa treba zmieriť."

Podľa konštatovania v policajnej správe malo správanie Nicastra a Peckhama všetky znaky prečinu výtržníctva. Porozlievané pivo, rozbité poháre, poletujúce pomaranče vo vzduchu, odmietnutie úhrady za škodu i konzumáciu.

Napokon sa dopustili aj fyzického kontaktu s pracovníkom bezpečnostnej služby, ktorý si vyžiadal lekárske ošetrenie. "Naozaj dosť na to, aby u nás skončili," povedal tréner.

wiikman.jpg

V Banskej Bystrici nepokračuje ani fínsky brankár Miika Wiikman. FOTO - TASR.

Hrozí im trest odňatia slobody na tri roky

Zo správy Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici je zrejmé, aký závažný skutok obaja legionári spáchali.

"Poverený príslušník v Banskej Bystrici obvinil z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva 24-ročného muža z USA a 27-ročného muža z Kanady. Obvinení v pondelok 19.1. medzi 16.30 a 17.00 hodinou v herni na Kapitulskej ulici v Banskej Bystrici po odmietnutí zaplatiť účet napadli pracovníka SBS," uvádza správa.

"Jeden z obvinených ho udieral päsťami do hlavy, potom sa k útoku pridal aj druhý obvinený. Spôsobili mu zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie bez nutnosti hospitalizácie. Došlo k poškodeniu kresla, čím poškodenej spoločnosti vznikla škoda 150 eur. Výtržníkov zadržala polícia na mieste činu," spomína sa ďalej.

"Po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov boli so súhlasom prokurátora prepustení zo zadržania a budú stíhaní na slobode. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Spôsobili škody, napadli pracovníka SBS. Legionári v Banskej Bystrici definitívne skončili