Šéf SFZ Ján Kováčik: Mužstvo stojí za Calzonom ako jeden chlap (Sportnet podcast)

Tréner Francesco Calzona.
Tréner Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Sportnet|23. jan 2024 o 07:30

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 23. január, a v tento deň pred desiatimi rokmi zvíťazila Dominika Cibulková v semifinále Australian Open nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou.

Stala sa tak prvou slovenskou tenistkou v histórii, ktorá postúpila do finále jedného z grandslamových turnajov.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Nová zmluva pre Calzonu?

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik v diskusnej relácii V Športovom SITE prezradil, že sa už rozbehli prvotné rokovania o novej zmluve s reprezentačným trénerom Francescom Calzonom.

Päťdesiatpäťročný kormidelník je trénerom výberu Slovenska od augusta 2022. Pôvodná zmluva mala Talianovi vypršať 31. decembra 2023.

Po spečatení postupu na tohtoročné majstrovstvá Európy v Nemecku mu bola zmluva na základe opcie predĺžená až do spomenutého šampionátu.

Kováčik sa v rozhovore vyjadril aj ku kritike, ktorej reprezentačný kouč čelil najmä v prvej polovici svojho doterajšieho pôsobenia.

Kováčik povedal, že taliansky tréner mal vždy stopercentnú dôveru a mužstvo vraj stojí za trénerom. Jeho reakciu nájdete v podcaste.

Podľa Kováčika je cieľom slovenského tímu na ME postup zo skupiny do vyraďovacej fázy a tvrdí, že všetko ďalšie by bolo príjemným prekvapením a bonusom.

Viac k téme

Vlhovú čaká operácia

Slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čaká vo Švajčiarsku operácia.

Diagnóza z víkendu sa, bohužiaľ, potvrdila. Vlhová má pretrhnutý predný skrížený väz v pravom kolene a trochu poškodený meniskus. 

Na brífingu v Bratislave o tom informovali manažér Niké Ski teamu Petra Vlhová Richard Galovič a Vlhovej tréner Mauro Pini.

"Operácia sa uskutoční, keď bude Petra na ňu pripravená, očakávam, že do dvoch týždňov. Momentálne je doma, na tvári má úsmev, je stotožnená s tým, čo ju v najbližších týždňoch a mesiacoch čaká,” uviedol Švajčiar.

Čo sa týka návratu pretekárky, Pini bol v prognózach opatrný.

"Veríme, že od mája sa zapojíme do prípravy a v septembri by mohla byť Petra opäť na svahu. Samozrejme, záleží aj na tom, ako zareaguje Petrin organizmus, ale verím, že sa vráti ešte silnejšia."

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Šéf SFZ Ján Kováčik: Mužstvo stojí za Calzonom ako jeden chlap (Sportnet podcast)