Slovan si top šestku zaslúži, tvrdí Oremus. Nitra mala podľa Stavjaňu brať body slabším (Sportnet podcast)

Tréner Slovana Peter Oremus počas 50. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HK 32 Liptovský Mikuláš.
Tréner Slovana Peter Oremus počas 50. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HK 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
Sportnet|11. mar 2024 o 07:30

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 11. marec, a v tento deň oslavuje svoje 47. narodeniny bývalý slovenský hokejista Michal Handzuš.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Nedávna posila Slovana má problém so súdom. Hrozí mu 15-mesačný trest

Luxemburský reprezentant a hráč Slovana Bratislava Gerson Rodrigues sa minulý týždeň nezúčastnil na súdom pojednávaní.

Obvinený je z domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke. Prokuratúra žiadala pre neho žiada 15-mesačný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom.

Obvinený bol v roku 2022. Prokurátor tiež žiada terapiu na zvládanie hnevu, ktorý vraj hráč nezvláda, a takisto aj odškodnenie pre obeť. Súd vynesie verdikt 27. marca.

Okrem tejto kauzy má na krku aj ďalšie dve obvinenia. V marci 2019 mal podľa RTL Today Rodrigues udrieť muža do tváre počas konfliktu pred nočným klubom, čím mu spôsobil zlomeniny tváre.

V júni 2022 údajne udrel iného muža do tváre pred nočným klubom, pričom obeti vyrazil zub.

Viac k téme:

Boj o priamy postup ponúkol drámu. Slovan a Banská Bystrica sa radujú, Nitrania smútia

Až záverečné 50. kolo Tipos extraligy rozhodlo o zložení dvojíc do kvalifikácie o štvrťfinále play-off. Pred ním bolo jasné, že novozámockí Býci obsadia 11. miesto a po základnej časti sa pre nich sezóna skončí, rovnako bolo rozhodnuté aj o zostupujúcom do druhej ligy.

Do nej po roku spadlo Humenné, ktoré v najvyššej súťaži nahradí víťaz play off SHL. Hokejisti HK Poprad vstúpia do štvrťfinále play off Tipos extraligy z pozície víťaza základnej časti.

Rovnako ako Dukla Michalovce, ktorá obsadila 2. miesto, nastúpia proti tímu, ktorý uspeje v kvalifikácii play off. Do nej sa dostali Zvolen, Nitra, Trenčín a Liptovský Mikuláš. Tretia napokon skončila Spišská Nová Ves, ktorá dlho viedla extraligový pelotón, no v poslednej štvrtine sa nevyhla zaváhaniam.

V play off narazí na Banskú Bystricu. Tá v piatok zdolala Nitru 5:3, s čím kouč Antonín Stavjaňa spokojný nebol, jeho reakciu nájdete v podcaste.

Vlaňajší víťaz základnej časti HC Košice obsadil 4. miesto napriek prehre v záverečnom zápase s Trenčínom 2:3. Oceliari mali istotu tejto priečky už pred zápasom a vo štvrťfinále ich čaká derby so Slovanom Bratislava, ktorý v piatok zdolal Liptovský Mikuláš 5:2. Hodnotenie trénera Petra Oremusa nájdete v podcaste.

Kvalifikácia štvrťfinále play off sa začne úvodnými zápasmi už dnes. O osemnástej hodine môžete sledovať na obrazovkách televízie JOJ Šport duel medzi Nitrou a Trenčínom, zatiaľ čo na Sport 1 pôjde zápas medzi Zvolenom a Liptovským Mikuláš. Pripomínam, že v predkole sa hrá na tri víťazstvá.

Štvrťfinále zasa odštartuje v pondelok 18. marca, tam sa už bude hrať na štyri víťazstvá. Čo sa ale týka systému dvojíc v ňom, Poprad ako víťaz základnej časti nastúpi proti tomu tímu z víťaznej dvojice z kvalifikácie, ktorý sa po základnej časti umiestnil nižšie. Na Michalovce tak čaká lepšie umiestnený tím z kvalifikácie, ktorý zvládne svoju sériu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovan si top šestku zaslúži, tvrdí Oremus. Nitra mala podľa Stavjaňu brať body slabším (Sportnet podcast)