Spišskí basketbalisti majú za sebou najlepší zápas sezóny

Veľký zápas, veľký výsledok. Spišiaci odohrali proti Svitu doma najlepší zápas sezóny 2014/2015.
Veľký zápas, veľký výsledok. Spišiaci odohrali proti Svitu doma najlepší zápas sezóny 2014/2015. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|20. feb 2015 o 00:00

V stredu podvečer bojovali basketbalisti na dvoch frontoch. Na palubovke hostili odvekého rivala zo Svitu.

V stredu podvečer bojovali spišskí basketbalisti na dvoch frontoch. Na palubovke hostili odvekého rivala zo Svitu. Časť funkcionárov reprezentovala na vyhodnocovaní najlepších športovcov Mesta Spišská Nová Ves, kde basketbalisti mali tiež svojich nominovaných hráčov a kolektívy.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Zo začiatku nechodili do spoločenskej sály Reduty dobré správy – Spišiaci najprv prehrávali. Postupne sa nálada v basketbalovej partii zlepšila. Spišská otočila zápas a Svit porazila 88:76.

„Podľa mňa sme odohrali najlepší zápas tejto sezóny. Veľmi dobre vyšla organizácia v obrane, mali sme bleskový prechod do útoku. Hrali sme rozumne, lopta šla rýchlo pod kôš. Touto výhrou sme si veľmi priblížili play–off,“ skonštatoval po víťazstve 88:76 hrdina zápasu, hráč BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Goran Bulatovič.

Cieľ splnený

Po rekordne krátkej sezóne 2013/2014 bude táto aktuálna o niečo dlhšia. Spišiaci sa stále bili o ôsmu priečku a po výsledku 88:76 už ju majú istú.

„Vypadol nám Bečarik a hrali sme s jedným rozohrávačom Bulatovičom. Pripravovali sme ho na to, aby sa zhostil pozície lídra. To dokonale zvládol. Všetci hráči, ktorí boli na palubovke, do bodky splnili taktiku, ktorú sme pripravili na Svit. Môžem skonštatovať, že na domácej palubovke to bol náš najlepší zápas sezóny. Zo začiatku sme prehrávali, postupne otočili skóre, vytvorili náskok a ten udržiavali. Víťazstvo sa rodilo ťažko, lebo Svit doplnil káder. Na každej pozícii má dvoch hráčov. Oproti nám má vystužený káder,“ nešetril slovami chvály na výkon svojich zverencov tréner Spišiakov Ivan Kurilla.

"Týmto víťazstvom sme si definitívne potvrdili účasť v play– off. To bol aj náš veľký predsezónny cieľ. Začiatok súťažného ročníka bol veľmi ťažký. Chýbalo veľa zranených a chorých hráčov. Zvládli sme to. Konečne po decembri sme už kompletní. Keby som mal tak káder vyskladaný na začiatku, rozmýšľali by sme o niečom inom. V zostávajúcich zápasoch v Prievidzi a doma s Banskou Bystricou to už budeme brať ako prípravu na play–off. Vo vyraďovacích bojoch asi dostaneme silnú Prievidzu. S nimi chceme hlavne doma hrať vyrovnanú partiu. Nech diváci dostanú odmenu za to, že sme splnili náš cieľ a hlavne pre nich vybojovali postup do nadstavby.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišskí basketbalisti majú za sebou najlepší zápas sezóny