Spišiakom chýbal k medaile jediný bodík

Sportnet|11. máj 2010 o 20:50

Víťazom rozhodujúceho tretieho zápasu o konečné 3. miesto v basketbalovej extralige mužov sa stali hráči MBK Handlová, ktorí si na domácej palubovke poradili so Spišskou Novou Vsou tesne 92:91 a v sérii triumfovali 2:1.

HANDLOVÁ. Víťazom rozhodujúceho tretieho zápasu o konečné 3. miesto v basketbalovej extralige mužov 2009/2010 sa stali hráči MBK Handlová, ktorí si na domácej palubovke poradili so Spišskou Novou Vsou tesne 92:91 a v celej sérii triumfovali 2:1.

Handlová mala výborný nástup do zápasu, po troch minútach viedla 10:3. Hostia zo Spiša však zlepšili obranu a postupne našli aj streleckú mušku, a šnúrou trinástich bodov v rade otočili na 16:10. Od tohto momentu hráči Spišskej Novej Vsi pevne držali opraty zápasu vo svojich rukách a ešte päť minút pred koncom viedli o desať bodov. V samom závere, šesť sekúnd pred klaxonóm hostia mali už len jednobodový náskok (91:90) a rozohrávali zboku. Po veľkej chybe sa však dostal k lopte úplne nečakane domáci Nuber a sekundu pred koncom rozhodol o tesnom víťazstve Handlovej, ktoré malo bronzovú pečať.

V tomto stretnutí sa s aktívnou kariérou rozlúčil rozhodca Peter Sudek. Uctili si ho aj predstavitelia Slovenskej basketbalovej asociácie na čele s prezidentom Rudolfom Petrovským.

Ľudovít Smačko (tréner Handlovej): "Spišská celý zápas viedla. Bola určite lepším tímom, ale záver vyložene nezvládla. Ja som svojim chlapcom hovoril, že do poslednej sekundy treba bojovať a nakoniec sa to vyplatilo. Bolo to samozrejme aj o šťastí, ale aj také zápasy bývajú. Hráčov hostí je mi ľúto, ale my sme si ten bronz zaslúžili vzhľadom na odvedenú prácu počas celej sezóny. Gratulujem chalanom k tomuto úspechu."

Jerzy Chudeusz (tréner Spišskej Novej Vsi): "Zápas sme mali v rukách, všetko sa vyvíjalo v náš prospech, chlapcom nemôžem prakticky nič vyčítať. Ten nezvládnutý záver bol aj trochu o chýbajúcej skúsenosti na našej strane, možno sme mali hrať v závere trochu trpezlivejšie a počkať si na body. Musím však vyzdvihnúť aj výkon Handlovej za ich obrovskú bojovnosť. Za celú sezónu však musím poďakovať svojmu tímu za výbornú robotu, teším sa na ďalšiu spoluprácu so Spišskou Novou Vsou."

MBK Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 92:91 (20:24, 11:20, 29:26, 32:21) - konečný výsledok série 2:1

Najviac bodov: Glavinič 37, Nuber 15, Štefánik 11 - Jefferson 21, Mroz 18, Baldovský 16.

TH: 31/38 - 22/31, fauly: 28 - 30, trojky: 11 - 5, rozhodovali: Sudek, Gabara a Matejčík, 1 100 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiakom chýbal k medaile jediný bodík